Anasayfa

11-10-2016
Yunanistan’a kaçan darbecilerin dördüne daha ret kararı
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan’a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeciden 7’sinin başvuruları için ret kararı verilmiş oldu.
11 Ekim 2016 Salı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan’a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeciden 4’ünün daha başvurusu iltica komisyonu tarafından reddedildi.

İltica Servisi’nden Eleni Petraki’nin AA’ya yaptığı açıklamaya göre başvurusu reddedilen askerlerin sayısı 7’ye ulaştı.

Daha önce başvuruları reddedilen 3 darbeci askerin 2’sinin dosyalarını değerlendirmek için başvurduğunu belirten Petraki, ancak bu talebin de bugün reddedildiğini açıkladı.

Petraki ayrıca talepleri kabul edilmeyen 7 darbecinin, komisyonunun kararını ikinci derecedeki iltica komisyonu nezdinde temyiz etme hakkının bulunduğunu belirtti.

Bir darbeci askerin başvurusu ise için ise halen karar çıkmadı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç Havalimanı’na inen 8 askerin rütbeleri sökülmüş, darbe girişimine katılan askerler Yunanistan’dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

Dedeağaç mahkemesi tarafından ülkeye yasa dışı yollardan girme suçundan ikişer ay tecilli hapis cezasına çarptırılan darbeciler gözaltında tutuldukları Ferecik Hapishanesi’nden güvenlik gerekçesiyle önce Kavala'ya sonra Atina yakınlarındaki bir kampa nakledilmişti.

Haberler


Mucize Tiyatrosundan Selanik’e kültür gezisi

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”