Anasayfa

21-06-2025
Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Edirne’de düzenlenen “Batı Trakya Türk Azınlığı ve Kültürel Değerleri” konulu etkinikte konuştu.
21 Haziran 2025 Cumartesi

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Edirne’de düzenlenen “Batı Trakya Türk Azınlığı ve Kültürel Değerleri” konulu etkinikte konuştu.

Etkinlik, 20 Haziran Cuma günü T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Etkinliğe Türkiye’nin 10 farklı ilinden öğrencilerin katıldığı ifade edildi.

Etkinlikle ilgili olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustaffa Trampa yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Maziden Atiye Projesi" kapsamında düzenlenen "Batı Trakya Türk Azınlığı ve Kültürel Değerleri" isimli söyleşiye Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif hocamız ile birlikte katıldık. Türkiye’nin faklı 10 İlinden gelen şeçkin öğrenci kardeşlerimize davamızı anlatmaya çalıştık. Bize bu imkanı sağlayan Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz.”


Haberler


Yunanistan, 10 Ağustos’ta Filistin’le dayanışma eylemleri için hazırlanıyor

Hayvan besicileri çiçek hastalığı konusunda hükümete tepkili

İsrail’in işgal kararı sonrası Gazze’de 1 milyon kişi tekrar zorla yerinden edilmeyle karşı karşıya

Eski Başbakan Samaras’ın kızı hayatını kaybetti

Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi

Turistik adalarda sağlık personeli eksikliği yaşanıyor

İsraillilerin Batı Şeria’da Rum Ortodoks Kilisesi mülküne yönelik ihlali Atina’yı rahatsız etti

DEB Partisinden İmaret’teki acı olayla ilgili açıklama

Sarancına ile Gerdeme arasında yangın

ABTTF’den kapatılan Türk Azınlık okulları kararına tepki

Üç azınlık okulunun daha kapatılmasına BTTÖB’den tepki

Rodop Tabipler Odasından İmaret’te yaşanan olayla ilgili müdahale çağrısı