Anasayfa

23-06-2025
Müftüler Trampa ve Şerif, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan’la görüştü
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, 21 – 22 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.
23 Haziran 2025 Pazartesi

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, 21–22 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı. “Dönüşen Dünyada İslam İşbirliği Teşkilatı” temasıyla gerçekleştirilen zirvede Trampa ve Şerif, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de bir araya geldi.

Görüşme sonrası Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“21-22 Haziran tarihlerinde Türkiye, dönem başkanlığını devraldığı İslam İşbirliğiTeşkilatının Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu’na İstanbul’da ev sahipliği yaptı. ‘Dönüşen Dünyada İslam İşbirliği Teşkilatı’ temasıyla düzenlenen zirveye Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif hocamız ile birlikte katıldık. Zirvede Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sn. Hakan Fidan ile görüşme fırsatı bulduk.”

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“İstanbul’da düzenlenen, 57 İslam ülkesinin katılımıyla gerçekleşen 51. İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katıldık. Bu vesileyle başta Türkiye Dışişleri Bakanı Sn. Hakan Fidan olmak üzere birçok İslam ülkesi temsilcisiyle görüştük. Toplantının insanlığa hayırlı olmasını dilerim.”

Görüşmede, daha önce Gümülcine Başkonsolosu olarak da görev yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer de hazır bulundu.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu