Anasayfa

12-10-2016
Atina’da cami için imzalar atıldı
Altyapı Bakanlığı ve dört şirketten oluşan konsorsiyum arasında imzalan sözleşmeye göre, 887 bin euroya mal olacak inşaatın Nisan 2017’de bitirilmesi planlanıyor
12 Ekim 2016 Çarşamba

BAŞKENT Atina’da inşa edilmesi planlanan caminin inşası için ilgili bakanlık ve inşaatçı firmalar arasında anlaşma imzalandı.

Hükümet kaynaklarına göre, cami projesi için dört önemli şirketin oluşturduğu konsorsiyumun, Altyapı, Taşımacılık ve Ağlar Bakanlığı tarafından onaylanan ortak teklifine göre, caminin Nisan 2017’de bitirilmesi planlanıyor.

Yunan devleti tarafından finansman sağlanacak cami inşasının, yaklaşık 887 bin euroya mal olacağı açıklandı. Cami inşasının önünü açan son yasal düzenleme ağustos ayında mecliste onaylanmıştı.

Avrupa’da cami olmayan tek başkent olan şehirde mevcut plana göre cami inşası için ilgili karar 10 yıl önce verilmesine rağmen, hukuki itirazlar ve bürokratik engeller sebebiyle inşa süreci halen başlayamadı.

Atina banliyölerinden Votanikos bölgesindeki Eleona semtinde Yunanistan Deniz Kuvvetleri'nin mülkiyetindeki 17 dönümlük arazide eski bir hangardan dönüştürülecek olan caminin minaresi olmayacak.

Atina’da cami inşa edilmesi ise ilk kez 1976’da kararlaştırılmıştı. Buna rağmen, aşırı milliyetçi çevrelerle bir kısım fanatik din adamları tarafından gösterilen şiddetli tepkilerin etkisiyle proje sürekli askıya alınıyor.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde