Anasayfa

24-06-2025
Atina’da ABD’nin İran’a saldırıları protesto edildi
ABD’nin İran’a yönelik hava saldırıları, başkent Atina’da geniş katılımlı bir gösteriyle protesto edildi.
24 Haziran 2025 Salı

ABD’nin İran’a yönelik hava saldırıları, başkent Atina’da geniş katılımlı bir gösteriyle protesto edildi.

Sintagma Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, ABD Büyükelçiliğine yürüdü. Göstericiler, Yunanistan’a askeri müdahalelere hiçbir şekilde destek vermemesi çağrısında bulundu.

Eyleme, çok sayıda sol parti, sendika, öğrenci birliği ve savaş karşıtı örgüt katıldı.

Göstericiler, İran’a yönelik bombardımanların derhal durdurulmasını ve Yunanistan’ın çatışmalara lojistik destek sağlamaktan kaçınmasını istedi.

Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Kuçumbas gösteride yaptığı konuşmada, "Amerikan saldırısı, küresel emperyalist savaşın tehlikeli bir tırmanışıdır. Yunanistan hükümeti bu savaşa taraf olmamalı, tüm yabancı askeri üsler kapatılmalı ve İsrail ile askeri işbirliğine son verilmelidir." dedi.

Yaklaşık 3 saat süren gösteri olaysız sona erdi. (AA)

FOTO: PAME

Haberler


Batı Trakya Türk Azınlık Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında

Her iki kişiden biri bu yaz tatil yapmıyor