Anasayfa

12-10-2016
Ekonomide "umut yok"
ALCO kamuoyu araştırma şirketinin gerçekleştirdiği anket sonucu, Yunan ekonomisinin geleceği konusunda vatandaşların yüzde 81'nin kötümser olduğunu ortaya koydu.
12 Ekim 2016 Çarşamba

Atina Ticaret ve Sanayi Odası adına yapılan ankete katılanların sadece yüzde 9'u ekonominin geleceğiyle ilgili iyimser olduklarını belirtti; yüzde 10'luk bir kesim ise sorulan sorulara yanıt vermedi.

"Ekonomik Barometre" adı altında yapılan araştırma, ankete katılanların yüzde 83'ünün kendi ekonomik durumlarının geleceği konusunda da ümitsiz olduklarını gösterdi. Bu konudu olumlu görüş belirtenler oranı ise yüzde 10'la sınırlı kaldı. Yüzde 7'lik bir kesim ise yanıt vermemeyi tercih etti.

Ankete katılanların yüzde 48'i, özelleştirmelerin devletin içinde bulunduğu ekonomik duruma önemli bir katkı sağlamayacağı görüşünde. Yüzde 22'lik bir oran ise özelliştirmelerin kamu bütçesine katkı sağlayacağına inanıyor. Özelleştirmelerle ilgili soruya yüzde 30 gibi bir oranın cevap vermemesi ise dikkat çekti.

Ankete katılanlara yöneltilen, "Hükümetin önceliği ne olmalı? Vergi kaçakçılığının önlenmesi mi, vergi katsayılarının düşürülmesi mi?" sorusuna yüzde 41'lik bir oran "her ikisi de" yanıtını verdi.

Ankete katılanların yüzde 49 ise , özel üniversitelere karşı görüş belirtti.
Yunanistan çapında telefon yoluyla gerçekleştirilen anket 3 - 7 Ekim tarihleri arasında yapıldı.

Haberler


Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması

Habipoğlu: “AİHM kararı görmezden geliniyor”

Dışişleri Bakanı Yerapetritis İranlı mevkidaşıyla telefonda görüştü

Cezaevinde mahkumların çıkardığı yangında 4 kişi hastaneye kaldırıldı

Tütün üreticilerine destek sinyali

Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!