Anasayfa

12-10-2016
İskeçeliler Göynüklü mahyasında buluştu...
İskeçe ova bölgesinin tarihi geleneklerinden biri olan Göynüklü Mahyası 9 Ekim Pazar günü gerçekleştirildi.
12 Ekim 2016 Çarşamba



Güzel havanın da yardımıyla mahyaya İskeçe genelinden çok sayıda soydaş katıldı. Göynüklü köyündeki etkinlikte mevlid okundu ve dualar edildi.

9 Ekim Pazar günü gerçekleşen mahya etkinliğine kalabalık soydaş topluluğunun yanı sıra Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ile Stathis Yannakidis, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Topiros Belediye Başkanı Thomas Mihoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, DEB Partisi yöneticileri ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Köy camiinde okunan Mevlid-i Şerif İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin duasıyla son buldu. Mahyaya katılanlara geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

Haberler


Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişleri’ne yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor