Anasayfa

25-06-2025
Mehmet Hilmi kabri başında anıldı
İskeçe Türk Birliğinin (İTB) kurucularından gazeteci ve öğretmen Mehmet Hilmi, vefatının 94. yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
25 Haziran 2025 Çarşamba

İskeçe Türk Birliğinin (İTB) kurucularından gazeteci ve öğretmen Mehmet Hilmi, vefatının 94. yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

“20 – 25 Haziran Mehmet Hilmi Haftası” kapsamında gerçekleştirilen anma programı, bu yıl 25 Haziran Çarşamba günü İskeçe Aşağımahalle Mezarlığında yapıldı.

İTB tarafından organize edilen anma törenine, dernek yöneticilerinin yanı sıra Batı Trakya Türk azınlığının çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Tören, Aydın Cambaz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’nun yaptığı dua ile devam etti.

İTB Başkanı Kerem Abdurahimoğlu törende yaptığı konuşmada, Mehmet Hilmi’nin hayatı, toplumsal mücadelesi ve Batı Trakya Türklerine verdiği hizmetler hakkında bilgi verdi. İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmalarda, Mehmet Hilmi’nin mücadeleci kişiliği, eğitim ve basın alanındaki öncü çalışmaları ve Batı Trakya Türk toplumu için verdiği hizmetler vurgulandı. Konuşmacılar, geçmişte verilen hak mücadelesinin bugün hâlâ güncelliğini koruduğuna ve bu mirasın yaşatılması gerektiğine dikkat çekti.

Törenin sonunda İTB Başkanı Kerem Abdurahimoğlu, katılımcılara teşekkür etti.


Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor