Anasayfa

27-06-2025
Avramopulos, hükümetin göçle mücadele planını eleştirdi
Milletvekili ve AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, hükümetin düzensiz göçle mücadele kapsamında Libya kara sularına yakın bölgeye askeri gemi gönderme planının işe yaramayacağını ve ülkeyi zor durumda bırakacağını söyledi.
27 Haziran 2025 Cuma

Milletvekili ve AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, hükümetin düzensiz göçle mücadele kapsamında Libya kara sularına yakın bölgeye askeri gemi gönderme planının işe yaramayacağını ve ülkeyi zor durumda bırakacağını söyledi.

Action 24 televizyonuna konuşan Avramopulos, Libya’dan Girit Adası’na yönelik artan göç akınına ve buna karşı hükümetin politikalarına değindi.

Avramopulos, hükümetin bölgeye askeri gemi gönderme fikrinin hem işe yaramayacağını hem de Yunanistan’ı uluslararası alanda zor durumda bırakabileceğini kaydetti.

Uluslararası hukuk gereği ülkelerin göçmen teknelerini zorla durduramayacağını vurgulayan Avramopulos, "Bir tekneyi durdurmaya çalışırsınız, tekne alabora olur, insanlar boğulursa, o gemiyi gönderen ülke bunun hesabını vermek zorunda kalır." dedi.

Dimitris Avramopulos, bu yöntemin göçü engellemede etkili olmayacağının altını çizdi.

Haziran 2023’te Pilos açıklarında yaşanan ve yüzlerce düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiği faciayı hatırlatan Avramopulos, "Yeni bir Pilos yaşanırsa, bu kez sorumlusu biz oluruz." ifadesini kullandı.

Son dönemde Libya’dan Yunanistan’ın Girit Adası’na yönelik düzensiz göç akını arttı. Bu kapsamda Yunanistan hükümeti, düzensiz göçle mücadele için Libya kara suları sınırına askeri gemi göndermeyi tartışıyor.

(AA)

FOTO: avramopoulos.gr

Haberler


Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan eğitimdeki gelişmeler hakkında açıklama

Toplumsal Düzeni Ayakta Tutan Görünmez Bağlar

İskeçe’deki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlid ve dua programı düzenlendi

Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’

Polisin ateş ederek öldürdüğü otizmli genç için binlerce kişi yürüdü