Anasayfa

30-06-2025
Maronya Antik Tiyatrosunda “Strings in Motion” konseri
Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti, Avusturya’nın Atina Büyükelçiliği ile iş birliğini kapsamında, 9 Temmuz Salı günü saat 20.30’da Maronya Antik Tiyatrosunda bir yaylı çalgılar konseri düzenlenecek.
30 Haziran 2025 Pazartesi



Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti, Avusturya’nın Atina Büyükelçiliği ile iş birliğini kapsamında, 9 Temmuz Salı günü saat 20.30’da Maronya Antik Tiyatrosunda bir yaylı çalgılar konseri düzenlenecek.

Konser, Yunan-Avusturya Müzik Yazı etkinliğinin 10. yılı vesilesiyle sahnelenecek. "Strings in Motion" Akademisi tarafından gerçekleştirilecek konser, Orta Avrupa, Ukrayna, Uzak Doğu ve Yunanistan’dan genç müzisyenleri bir araya getiriyor. Etkinliğin sanat yönetmenliğini ise uluslararası kariyere sahip Yunan keman sanatçısı ve eğitmen Hristos Kanetis üstleniyor.

Konser programında Grieg, Haydn, Dragatakis, Skalkottas, Tzanakos, Tchaikovsky ve Weber’in eserleri yer alıyor. Etkinliğe katılım ücretsiz.

Bu sanat buluşması; Avusturya Büyükelçiliği, Avusturya’nın Tirol Eyaleti, İtalya’nın Trentino-Alto Adige Eyaleti ile Avusturya ve İtalya arasında yürütülen EUREGIO sınır ötesi programı, Salzburg Mozarteum Üniversitesi ve Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi