Anasayfa


04-05-2015
Bilal Erdoğan İskeçe’de coşkuyla karşılandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan 2 – 3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği Batı Trakya gezisinin ikinci gününde İskeçe’de ziyaretlerde bulundu.
4 Mayıs 2015 Pazartesi



İlk olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Türk Danışma Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin evini ziyaret eden Bilal Erdoğan geceyi Yassıören köyünde geçirdi. Erdoğan ertesi gün ziyaret ettiği Türk azınlık köylerinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

DİNKLER KÖYÜ
Bilal Erdoğan, Batı Trakya'daki ziyaretinin ikinci gününe İskeçe bölgesinde Dinkler köyünden başladı. Dinkler köyü gençleri Erdoğan'ı motosikletleriyler köy girişinde karşıladılar ve hatim töreninin yapıldığı köy camisine kadar aracına eşlik ettiler. Aracından inen Erdoğan'ı bu defasında da Kur'an Kursu öğrencileri tekbirlerle karşıladılar. Kendilerini karşılamak üzere Cami bahçesine toplanan yüzlerce kişiyi selamlayan Bilal Erdoğan, caminin içine girerek hatim törenini izledi ve halka hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Kur'an Kursu öğrencilerine kitap hediye eden Bilal Erdoğan buradan Mustafçova'ya hareket etti.

MUSTAFÇOVA KÖYÜ

Şahin yolu kavşağında motosikletli Mustafçova gençleri tarafından karşılanan Bilal Erdoğan, ilk olarak Mustafçova Gençlik Derneği’ne geldi. Burada belediye başkanı Cemil Kabza ve dernek yönetimi tarafından karşılanan Bilal Erdoğan, Mustafçova camisine giderek Kur'an Kursu öğrencilerinin Hatim törenini izledi. Burada kendisini Mustafçova (Miki) Belediye Başkanı Cemil Kabza ve kalabalık soydaş topluluğu karşıladı. "Sizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan selam getirdim" diyen Erdoğan, Batı Trakya'da soydaşları arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

ŞAHİN KÖYÜ

Erdoğan daha sonra Mustafçova’dan Şahin’e geçti. Şahin’de Bilal Erdoğan’ı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Bilal Erdoğan Şahinli gençler tarafından köy girişinde motosikletlerle karşılanarak, köye girdi. Bilal Erdoğan Şahin'de düzenlenen Hatim törenini izlemek üzere camiye gitti. Halk camiye sığmayınca izdiham yaşandı. Hatim törenini izleyen Erdoğan, burada bir sürpriz yaparak Kur'an-Kerim okudu, çocuklara Kur'an-ı Kerim ve kitap hediye etti. "Güzel Şahin'in güzel insanları, sizlere Türkiye'den Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim. Buradaki Müslüman Türk toplumumuzun Kur'an-nı Kerim'e, dinimize bu kadar ehemmiyet veriyor olması, bu toprakların mayasının ne denli kuvvetli olduğunu, ne denli köklü ve dinamik olduğunu ortaya koyuyor." dedi.

Erdoğan, "Allah inşallah çok daha büyük merasimlerde çok daha fazla çocuğumuza Kur’an-ı öğrenmeyi nasib etsin. Bu sene 30 çocuk değil mi? Niye 30 çocuk, çünkü bu yaş grubunda bu kadar var. Bu yaş grubunda 40 çocuk 50 çocuk olması neye bağlı? Cumhurbaşkanımız ne diyor? 3 çocuk diyor değil mi? Türkiye’de eğer 3 çocuk diyorsa, herhalde burada 4 çocuk demek lazım. Bizim bütün gücümüz birliğimizden doğacak. Bizim bütün gücümüz tarihimize, geçmişimize, dinimize, geleneğimize bağlanmamızdan doğacak. Şunu söylemek isterim ki biz Türkiye olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Bizi her zaman yanınızda hissetmelisiniz.” dedi.

Kılınan öğle namazının ardından konuklara geleneksel etki pilav ve ayran ikram edildi. Bilal Erdoğan ve beraberindeki heyet camiden çıkarak köy meydanına geçti. Erdoğan yol boyunca Şahinli soydaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bilal Erdoğan için balkon konuşmasının yapılacağı yerde tekbirler getirilerek kurban kesildi.

Şahinli soydaşlara köy meydanında ilk olarak Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza seslendi. “Büyük ustanın muhterem evladı Batı Trakya’ya hoşgeldiniz” diyerek söze başlayan Kabza, Bilal Erdoğan’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selamlarını iletti.

İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek de çifte bayram yaşandığını ifade ederek, “Anavatanımızı yanımızda hissetmek bize moral veriyor. Bizim için güç kaynağı oluyor. sayın Recep Tayyip Erdoğan, Celal Bayar’dan sonra Batı Trakya’yı ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanıydı. Bilal bey de Batı Trakya’yı ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı oğlu olarak tarihe geçecek.” dedi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de konuşmasında Bilal Erdoğan’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Şahin niyetiyle gelindi fakat dünden bugüne kadar tam 20 yere gidildi. Dün o kadar çok temaslarda bulunuldu ki, biz yorulduk, Bilal beyin oğlu yoruldu ama kendisi yorulmadı. Ben bir dua ettim dün. Bilal bey kardeşim; bu sıkıntılar mahşerdeki sıkıntılara kefaret olsun inşallah dedim. Kendisinden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da şunları ifade etti: “Değerli Şahinliler; bizim meslekte çok toplantıya, çok törenlere katılırız. Ama çok az insana böyle samimi ve heyecanlı ortamda bulunmak nasip olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal beyle iki gündür Batı Trakya’dayız. Ve şu anda Şahin’de çok güzel bir final yapıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

BİLAL ERDOĞAN’DAN COŞKULU KONUŞMA

Bilal Erdoğan Şahin’deki konuşmasında şunları ifade etti: “Sizin gözlerinizdeki ışıltıyı görmek ne büyük mutluluk. Ben buraya kendi adıma geldiğimi düşünmüyorum, bunu da biliyorum. Buraya, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Osmanlı bu bölgelere asırlarca huzur ve adalet getirdi. Şu anda Balkanlar’da tüm milletler kendi dinini ve dilini konuşuyor ve yaşatıyor. Osmanlı kimsenin kültürünü, kimsenin tarihini, kimsenin gururunu incitmeden herkesi barış içerisinde, huzur içerisinde yaşatmış, bu topraklara bu şekilde hükmetmiş. Böyle bir ecdadın torunlarıyız. Bizim geçmişimize dil uzatmaya cüret edenler, kendileri aynaya bakacaklar. Bizim geçmişimizi lekelemeye çalışanların en temel motivasyonu, bu topraklardaki Müslüman Türkler’in, Osmanlı’daki daha 100 yıl önceki, 200 yıl önceki vizyonunu, zulme karşı dik duruşunu yeniden haykıramaması. Cumhurbaşkanımız ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dediği zaman, ikinci dünya savaşından sonra o dönemin dinamiklerine dayalı sistemin kurduğu ve beş ülkenin tüm Birleşmiş Milletleri tahakkümü altına alan sisteme başkaldırmış oluyor. bundan batı memnun oluyor mu? Hayır. Egemen güçler memnun oluyor mu? Hayır. Peki ne yapıyorlar? Karıştıryorlar. Ortadoğuyu ayrı, Karadeniz bölgesini ayrı, Balkanlar’ı ayrı karıştırıyorlar. Yeter ki Türkiye bölgesinde yeni bir lider ülke rolüne soyunmasın. Bakın geçen hafta Bosna Hersekte’ydik. Bosna Hersek’te burunlarının ucunda, gözlerinin dibinde, ikiyüzbinin üzerinde Müslüman katledildi. Buna dur diyebildiler mi? Hayır. Bunu durdurabildiler mi? Hayır. Peki Fransa’da beş altı kişi öldü diye ne yapıyorlar? Hepsi kıyameti koparıyor değil mi? Hiç bir yerde insan ölmesin, ne Fransa’da ölsün, ne Bosna’da ölsün, ne de Ruanda’da ölsün. Osmanlı İmparatorluğu’nun 20 milyon kilometre kare üzerinde 600 yıl boyunca tahsis ettiği barış düzeninin buna benzer bir düzenin yeniden uluslararası toplum arasında tahsis edilmesine bağlı ve bunun için de bir civanmert lidere ihtiyaç vardı. Şimdi elimizde bir civanmert lider var. Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye’deki AK Parti hükümetleri, çok partili demokrasilerde rastlanmayan meşruyete sahiptir. Seçimlerde rastlanmayan oylarla bugünlere kadar gelmiş ve bu büyük yürüyüş ne kadar kumbaslar kurarlarsa kursunlar, ne kadar maşalarını ülkemizin içine, evlerimizin içine, kurumlarımıza uzatırlarsa uzatsınlar başarılı olamayacaklar Allah’ın izniyle. Çünkü bizim imanlı göğsümüz, yeniden kabarmaya başladı, biz sinelerimizi imanla doldurdukça karşımızda durmak isteyenler pes etmek zorunda kalacaklar”.

Bilal Erdoğan’ın, balkon konuşması sık sık “Erdoğan... Erdoğan” tecahüratları ile kesildi. Erdoğan konuşmadan sonra Şahinspor’u ziyaret ederek, kulüp hakkında bilgi aldı.

ÇINAR DERNEĞİ VE İTB ZİYARETİ

Bilal Erdoğan, Şahin’den kalabalık bir soydaş topluluğu tarafından uğurlandı. Erdoğan daha sonra İskeçe’de Çınar Derneği’ni ziyaret etti. Erdoğan, burada Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı. Dernek hakkında başkan Cengiz Ömer’den bilgi alan Bilal Erdoğan daha sonda İskeçe Türk Birliği’ne geçti.

Erdoğan, İskeçe Türk Birliği’nde başkan Ahmet Kurt ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı. Başkan Kurt, Bilal Erdoğan'a derneğin hukuki süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bilal Erdoğan İTB ziyaretinden sonra Batı Trakya’dan ayrılarak, Türkiye’ye döndü. Batı Trakya’daki temaslarında Bilal Erdoğan’a, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve başkonsolosluk mensupları eşlik etti.

Haberler


Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 14 Mayıs’ta

Baran: ‘Kipi Sınır Kapısında özel tedbirler alınacak’

Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti

GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor