Anasayfa

03-07-2025
Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye’de Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye tepki gösterdi.
3 Temmuz 2025 Perşembe

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye’de Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye tepki gösterdi.

Müftü Mustafa Trampa sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, derginin yayımladığı karikatürün Müslümanları derinden yaraladığını vurguladı. Trampa, “14 asırdır insanlığa rehberlik eden Kur’an-ı Kerim’in nuruyla aydınlanan Hz. Muhammed’e ve Tevrat’ın kendisine verildiği Hz. Musa’ya yönelik bu tür karikatürler, tüm Müslümanlar gibi Batı Trakya Müslüman Türk toplumunu da derinden yaralamıştır. Bu, basın ve ifade özgürlüğü maskesi altında yapılan bir saygısızlıktır. Bundan dolayı, bu saygısızlığı yapan dergiyi şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de söz konusu yayını “provokasyon” olarak değerlendirdi. Şerif, Gümülcine Müftülüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeleri kullandı:


“İçinizden Allah’ın lütfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır.’ (Ahzab, 21.) buyurulan, ‘Bütün Âlemlere rahmet ve merhamet elçisi olarak’ gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’i iğrenç karikatür anlayışına konu eden Leman isimli dergiyi ve bu zihniyeti taşıyanları lanetliyoruz ve kınıyoruz.”

İbrahim Şerif ayrıca Müslümanların kutsallarına ve değerlerine yapılan saldırıların basın ve ifade özgürlüğü ile açıklanamayacağını vurgulayarak, “Planlı bir provokasyon olan bu paylaşımlar tüm Müslümanları üzdüğü gibi, biz Batı Trakya Müslüman Türklerini de derinden yaralamıştır.” dedi.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu