Anasayfa

13-10-2016
Devlet memurlarının sayısı 6 yılda yüzde 18 azaltıldı
Yunanistan'da, mali krizle mücadele temelinde uygulanan reformlar çerçevesinde 6 yıl içinde devlet memurlarının sayısının yüzde 18 azaltıldığı bildirildi.
13 Ekim 2016 Perşembe

Yunanistan İdari Reformlar Bakanlığı, Yunanistan’ın, kreditörleri ile (Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) mali destek karşılığında imzaladığı memorandum çerçevesinde yapılan uygulama sonucu kamu çalışanlarının sayısı her yıl ortalama 21 bin kişi azaltılırken, 2009 yılında 692 bin 907 olarak belirlenen memur sayısının 2015 yılı sonunda 566 bin 913'e düşürüldüğünü açıkladı.

İdari Reformlar Bakanlığı’nın Kamu İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayımlanan verilere göre, yüzde 61'i sağlık sektörü çalışanları, eğitimciler, din adamları ve üniformalı memurlardan (polis, itfaiyeci, sahil güvenlik memurları) oluşan kadrolu memurların yüzde 39,68'i üniversite, yüzde 9,35'i teknik okul, yüzde 49,08'i ise lise mezunu.

DİN ADAMLARININ SAYISI DOKTORLARDAN ÇOK

Medyaya yansıyan haberlerde, memur sayısının azaltılmasının daha çok sözleşmelerin yenilenmemesi ve emekliye ayrılanların yerine az sayıda yeni memur alma şeklinde olduğu belirtilirken, uygulama kapsamında memur sayısında önemli düşüş olduğu ancak kamuda görevli din adamlarının sayısında yeterince azalma olmadığı ileri sürüldü.

Kamu kurumlarında görev yapan ve maaşları devlet tarafından ödenen ruhban sınıfının devlet hastanelerindeki doktorlardan daha çok olduğu ifade edilen haberlerde, Yunanistan Sağlık Sistemi'nde (ESY) çalışan 7 bin 271 doktora karşılık, kamu kurumlarında 9 bin 298 din adamının görevli bulunduğu kaydedildi.

Yunanistan'da büyük mal varlığı olan ve ekonomik özerkliği bulunan Yunan Kilisesi üyesi Ortodoks din adamları (papazlar, kilise görevlileri) 1945 yılında iç savaş döneminde devlet memuru statüsüne alınmıştı.

Haberler


Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin

Bulatköy’de 24. Kiraz Festivali başlıyor

BTAYTD yönetiminden Gümülcine Belediye Başkanına ziyaret

Interview anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, Çipras ve PASOK ikinci sıra için yarışıyor

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin istinaftan başvurusu red edildi

DEB Partisi EFA genel kuruluna katıldı

Süpermarket fiyatlarını anlık karşılaştıracak “posokanei” uygulaması geliyor

Kırköy kadınları Karasu Nehri’nde “Aile Okumaları” programında buluştu

Topsidis, Kırcaali Valisi Nikolov ile görüştü

Kabine değişikliği: Ulaştırma Bakanlığına Koçiras, Marinakis görevinde kalıyor

Milletvekili Baran’dan hükümete ’Genç Göçü’ uyarısı