Türkiye’nin ilk bakır nefesli çalgılar beşlisi olan Golden Horn Brass (GHB), 6 Temmuz Pazar akşamı Gümülcine’de müzikseverlerle buluştu. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) tarafından organize edilen konser, izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
7 Temmuz 2025 Pazartesi
Türkiye’nin ilk bakır nefesli çalgılar beşlisi olan Golden Horn Brass (GHB), 6 Temmuz Pazar akşamı Gümülcine’de müzikseverlerle buluştu. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) tarafından organize edilen konser, izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Gümülcine Şehir Kulübünde (Leshi Komotineon) gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan GAT Başkanı Hilmi Eren Sait, Golden Horn Brass’ı Gümülcine’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sanatın birleştirici gücüne inanan bir topluluk olarak, bu konserin sadece bir müzik etkinliği değil, aynı zamanda kültürel bir köprü olduğuna inanıyoruz,” ifadelerini kullandı. Sait, bu anlamlı geceye katkı sunan tüm destekçilere ve izleyicilere de teşekkür etti.
2004 yılında korno sanatçısı Begüm Gökmen tarafından İstanbul’da kurulan Golden Horn Brass; iki trompet, bir korno, bir trombon ve bir tubadan oluşan kadrosuyla sahne aldı. Topluluk, klasik eserlerden caz ve halk ezgilerine uzanan geniş repertuarıyla dinleyicileri mest etti.
Yaklaşık bir buçuk saat süren konser boyunca salonu dolduran müzikseverler parçalara tempo tutarak eşlik etti. Gecenin sonunda GHB üyeleri uzun alkışlar eşliğinde sahneden uğurlandı.
Etkinliğe, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BTAYTD Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, eski milletvekili Galip Galip ile azınlık kurum temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Haberler
Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret
Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı
Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı
Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar
Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında
Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı
İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi
Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi
Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki
Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar
Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu