Anasayfa

08-07-2025
Aşırı sıcaklar etkili olacak
Ulusal Meteoroloji Servisi, etkili olan aşırı sıcaklıkların birkaç gün daha süreceğini ve özellikle 9–10 Temmuz (salı ve çarşamba) günlerinde zirveye ulaşacağını açıkladı. Sıcak hava dalgasının Perşembe gününden itibaren etkisini yavaş yavaş kaybedeceği bildirildi.
8 Temmuz 2025 Salı

Ulusal Meteoroloji Servisi, etkili olan aşırı sıcaklıkların birkaç gün daha süreceğini ve özellikle 9–10 Temmuz (salı ve çarşamba) günlerinde zirveye ulaşacağını açıkladı. Sıcak hava dalgasının Perşembe gününden itibaren etkisini yavaş yavaş kaybedeceği bildirildi.

Meteoroloji bültenine göre, sıcaklıklar birçok bölgede 40 ila 42 dereceye kadar çıkacak. İç kesimlerde nem oranının düşük olması nedeniyle termal stresin çok yüksek seviyelere ulaşacağı, bazı yerlerde ise gece sıcaklıklarının 26–29 derece arasında seyredeceği belirtildi. Özellikle büyük şehirlerde “ısı adası” etkisi nedeniyle gece serinlemesi yaşanmayacağı vurgulandı.

Meteoroloji Müdürlüğünün verilerine göre, sıcak hava dalgası perşembe gününden itibaren kademeli olarak etkisini kaybedecek. Hafta sonuna doğru sıcaklıklarda 5 ila 7 derece arasında bir düşüş yaşanması bekleniyor.

Bu arada, çarşamba akşamından itibaren beklenen kuvvetli rüzgarların orman yangını riskini artırabileceği uyarısı yapıldı.

Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor