Anasayfa

08-07-2025
Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı nihayet yenileniyor
Yunanistan ile Türkiye arasındaki önemli geçiş noktalarından biri olan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı için uzun süredir beklenen modernizasyon projesinde nihayet somut adım atıldı. Projenin hayata geçirilmesini sağlayacak olan sözleşme bugün (8 Temmuz Salı) imzalandı.
8 Temmuz 2025 Salı



Yunanistan ile Türkiye arasındaki önemli geçiş noktalarından biri olan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı için uzun süredir beklenen modernizasyon projesinde nihayet somut adım atıldı. Projenin hayata geçirilmesini sağlayacak olan sözleşme bugün (8 Temmuz Salı) imzalandı.

12,2 milyon euro bütçeli proje kapsamında, özellikle uluslararası ticari taşımalara yönelik yeni bir bağımsız kontrol hattı kurulacak. Bu hat, ağır ve büyük hacimli özel taşımalara da uygun olacak. Ayrıca mevcut yapılar enerji verimliliği ve estetik açıdan yenilenecek. Sahaya çeşitli kullanımlar için hazır prefabrik yapılar yerleştirilecek.

Tüm bu düzenlemelerin, hem geçişlerin hızlanmasına hem de gümrük alanının daha güvenli ve işlevsel hale gelmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Makedonya-Trakya Merkezi Yönetimi, söz konusu yatırımla Yunanistan’ın Güneydoğu Avrupa’daki ticari ve lojistik rolünün daha da güçleneceğine dikkat çekti.

İmza töreninde konuşan Makedonya-Trakya Merkezi Yönetimi Genel Sekreteri İoannis Savvas, “Bugün birinci aşama sona erdi, ikinci aşama başlıyor.” diyerek, sürecin hayata geçmesinde İçişleri Bakanı Thodoris Livanios ve bakanlık çalışanları ile eski TAIPED’in (Özelleştirme Fonu) katkısı olduğunu vurguladı.

Projenin ilk adımında ön fizibilite çalışmalarını yapan ve ihale sürecine hazırlık sağlayan Merkezi Yönetim, projenin uygulanmasını da denetleyecek.

Haberler


Selanik’te yaralı kediyi ezerek öldüren şahsa 50 bin euro para cezası

Avrupa, iklim felaketlerinden 790 milyar euro zarar gördü

İpsala Gümrük Kapısı’nda yeni pasaport peronları hizmete girdi

Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı nihayet yenileniyor

Aşırı sıcak nedeniyle Akropolis ziyarete kapatıldı

Şahin ve Koyunköy kadınlarından aşure etkinliği

İskeçe’de hayatını kaybeden iki gencin ölüm nedeni boğulma!

Aşırı sıcaklar etkili olacak

Yunan Parlamentosunda şüpheli zarf alarmı

Ege ve Aytekin’in ölümü İskeçe’yi yasa boğdu

Yaz indirimleri 14 Temmuz’da başlıyor

Kayıp kuzenler ölü bulundu!