Anasayfa

15-07-2025
15 Temmuz şehitleri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anıldı
Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla anma töreni düzenlendi.
15 Temmuz 2025 Salı



Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes’in ev sahipliğiyle Büyükelçilikte yapılan anma törenine, Türkiye’nin Atina – Pire Başkonsolosu Işıl Işık Civelik, Azerbaycan’ın Atina Büyükelçiliğini temsilen geçici Maslahatgüzarı Gafgaz Aslansoy, Büyükelçilik çalışanları ve Türk kurumlarının Atina’daki temsilcileri katıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Büyükelçi Erciyes, "Ülkemiz hain bir terör saldırısına maruz kaldı. O gece FETÖ mensupları, anayasal düzenimizi, devletimizi, demokrasimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan sinsi bir darbe girişiminde bulundu. Beyinleri yıkanmış hainler, TBMM’yi bombalamakta, vatandaşına kurşun sıkmakta ve tanklarla ezmekte tereddüt etmedi. Ancak milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla her yaştan insanıyla sokaklara çıkarak bu alçaklara karşı durdu. Vatansever asker ve polislerimiz de bu hainlere geçit vermedi." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’da kahramanca verilen mücadelenin, demokrasinin zaferi ve milli birliğin sembolü olduğuna işaret eden Erciyes, Türk milletinin, bu vesileyle bir kez daha, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.

Erciyes, FETÖ’nün faaliyet gösterdiği tüm ülke ve toplumlar için ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirterek, "Er ya da geç bu terör ve suç örgütü çökecek. O gün geldiğinde, halen bazı üçüncü ülkelerde ikamet eden örgüt mensupları, bulundukları ülkeler için bir yük haline gelecek." dedi.

Yunanistan’ın, çok sayıda FETÖ mensubunun sığındığı bir ülke olduğunu hatırlatan Büyükelçi Erciyes, "Bu nedenle FETÖ tehdidini her vesileyle, her düzeyde Yunan makamlarının dikkatine getiriyoruz. İlişkilerimizde olumlu iklimin mevcut olduğu bu dönemde Yunanistan’dan iyi komşuluk ve ittifak dayanışmasına uygun olarak hem FETÖ hem PKK ve DHKP/C gibi eli kanlı terör örgütleriyle mücadelede üzerine düşeni yapmasını ve ülkemizle işbirliğini artırmasını bekliyoruz. Yunan makamlarının, FETÖ’nün Yunanistan için de ciddi bir güvenlik tehdidi olabileceğini anlamasını ve terörle mücadele konusunda ciddi adımlar atmasını ümit ediyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı verilen mücadelenin fotoğrafları sergilendiği tören, şehitler için okunan Fatiha Suresi ile sona erdi.

(AA)

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu