Anasayfa

18-07-2025
Okul kitabında İsrail işgali altındaki çocukların yaşamını anlatan metin değiştirildi
Yunanistan’daki okul kitaplarında bulunan İsrail işgali altında yaşayan Filistinli çocukların yaşamı ve barışçıl isyan hareketi İntifada’yı anlatan metin değiştirildi.
18 Temmuz 2025 Cuma

Yunanistan’daki okul kitaplarında bulunan İsrail işgali altında yaşayan Filistinli çocukların yaşamı ve barışçıl isyan hareketi İntifada’yı anlatan metin değiştirildi.

Bağımsız Balkan Haber Ajansının (IBNA) haberine göre, Yunanistan Eğitim Politikası Enstitüsü (IEP), ortaokul 3’üncü sınıf Yunanca dilbilgisi kitabında yer alan 1987’deki İntifada’yı ve Filistinli çocukların İsrail işgali altındaki hayatlarını anlatan metni değiştirdi.

Buna göre, söz konusu metnin yerine, yapay zeka tarafından oluşturulmuş, coğrafyası belirtilmemiş ve "çocuklar farklı büyüyebilir" başlıklı metin eklendi.

Yunanistan Eğitim, Din ve Spor Bakan Yardımcısı Konstantinos Vlasis, mecliste yaptığı konuşmada, kararın, Yunanistan Merkez Yahudi Konseyinin bu metinden "duyduğu rahatsızlığı" Bakanlığa iletmesi üzerine alındığını söyledi.

Vlasis, söz konusu metnin "denge ve tarafsızlık" adına değiştirildiğini savundu.

Arapça "İntifada" kelimesi, 1948’den beri devam eden İsrail işgaline ve katliamlarına karşı sivil ve barışçıl bir isyan hareketidir ancak İsrail ve İsrail yanlısı lobiler, İntifada kavramını çarpıtarak, onu terör ve şiddet çağrısı ile Yahudi düşmanlığı olarak göstermeye çalışıyor.

(AA)

Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor