Anasayfa

19-07-2025
Avrupalılar ortalama 37,2 yıl çalışıyor
AB ülkeleri arasında en uzun çalışma süresi Hollanda’da bulunuyor.
19 Temmuz 2025 Cumartesi

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde bir kişi ortalama 37,2 yıl çalışıyor. Yunanistan ise en az çalışma süresi olan ülkelerden biri.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 2024 yılında AB ülkelerinde 15 yaş ve üzeri kişilerin öngörülen ortalama çalışma sürelerine ilişkin verileri paylaştı.

Verilere göre, AB ülkelerinde ortalama çalışma süresi son 10 yılda 2,4 yıl arttı. AB’de bir bireyin çalışma süresi ortalaması 37,2 yılı buldu.

Ortalama çalışma ömrü süresi AB ülkeleri arasında büyük farklılık gösteriyor.

AB ülkeleri arasında en uzun çalışma süresi Hollanda’da yer alıyor. Hollanda’da bir birey ortalama 43,8 yıl çalışıyor. Hollanda’yı en y. akın 43 yılla İsveç, 42,5 yılla Danimarka, 41,4 yılla Estonya, 40,4 yılla İrlanda, 40 yılla Almanya ve 39,8 yılla Finlandiya izliyor.

AB ülkeleri arasında en düşük çalışma süresi ise 32,7 yılla Romanya’da, 32,8 yılla İtalya’da, 34,8 yılla Hırvatistan, Yunanistan ve Bulgaristan’da, 35 yılla da Belçika’da bulunuyor.

Erkekler için AB’de çalışma ömrü süresi ortalaması 39,2 yılı buluyor. Erkekler, Hollanda’da 45,7 yıl, Danimarka’da 44,2 yıl ve İsveç’te 40,0 yıl çalışırken, bu süre Romanya’da 35,9 yıl, Hırvatistan ve Bulgaristan’da 36 yılı buluyor.

Kadınlar, AB’de ortalama 35 yıl çalışıyor. Kadınların çalışma süresi Estonya’da 42,2 yıl, İsveç’te 42 yıl, Hollanda’da 41,8 yıl olurken, kadınlar için en kısa süreli çalışma süresi 28,2 yılla İtalya’da, 29,2 yılla Romanya’da ve 31,1 yılla Yunanistan’da bulunuyor.

Eurostat, aynı dönemde Türkiye’de çalışma süresini 30,2 yıl olarak belirledi. Böylece, Türkiye’de ortalama çalışma yılı AB ülkelerine kıyasla daha kısa sürüyor. Türkiye’de erkeler ortalama 39,3 yıl, kadınlar ise 20,7 yıl çalışıyor.


Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor