Anasayfa

23-07-2025
Doğu Libya güçlerinden ilk askerler eğitim için Yunanistan’a geliyor
Doğu Libya’ya bağlı güvenlik güçlerinden ilk askerler, düzensiz göçle mücadele kapsamında eğitim almak üzere önümüzdeki günlerde Yunanistan’a geliyor.
23 Temmuz 2025 Çarşamba

Doğu Libya’ya bağlı güvenlik güçlerinden ilk askerler, düzensiz göçle mücadele kapsamında eğitim almak üzere önümüzdeki günlerde Yunanistan’a geliyor. Kathimerini gazetesinin haberine göre, General Halife Hafter’e bağlı güçlerin Atina’ya gelişi, Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis’in Bingazi’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gerçekleşiyor.

Yerapetritis’in bu ziyarette Hafter yönetimine kapsamlı bir yardım paketi sunduğunu belirten gazete, “Hafter yönetimi daha önce askeri eğitim konusunda Türkiye ile de anlaşmalar imzalamış olsa da, Yunanistan’ın sürece dahil olması önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Atina ile Bingazi arasındaki diplomatik temasların somut sonuçlar doğurduğu, uzlaşılan adımların hızla uygulanmasından anlaşılıyor.” ifadelerine yer verdi.

Yunanistan, Doğu Libya’nın sahil güvenlik güçlerine şüpheli gemilere yönelik operasyonlar (VBSS) ve arama-kurtarma (SAR) faaliyetleri konusunda eğitim imkânı sağlayacak. Ayrıca Hafter tarafının, bazı eski sahil güvenlik gemilerinin bakımında teknik destek ve geniş kara sınırlarında devriye faaliyetleri için arazi araçları (cip) talep ettiği aktarıldı. Bu sınırlar, Mısır ve Sudan ile olan bölgelerde yer alıyor ve hâlihazırda çok sayıda göçmen bu bölgeden Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor.

Haberler


Batı Trakya Türk Azınlık Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahsioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında

Her iki kişiden biri bu yaz tatil yapmıyor