Anasayfa

17-10-2016
Kırmahalle Türk Azınlık İlkokulu'nun kermesine yoğun ilgi...
Gümülcine Kırmahalle Türk Azınlık İlkokulu'nda 15 - 16 Ekim tarihleri arasında kermes düzenlendi.
17 Ekim 2016 Pazartesi



Okul encümen heyeti ve veliler tarafından düzenlenen kermeste elde edilen gelir okul bahçesinin iyileştirilmesi için kullanılacak. İki günlük kermeste yaklaşık olarak 11 bin euro toplandığı belirtildi. Kırmahalle Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Mehmet Emin kermese katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Okul bahçesinde düzenlenen kermese okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler ile soydaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kermese katılanlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen Muavin Konsolos Osman Şahin, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Milletvekili İlhan Ahmet, Milletvekili Ayhan Karayusuf'u temsilen Fanni Antoniu, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin, Gümülcine Belediyesi ana muhalefet listesi Başkanı Felina Kazaku, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Emre Ahmet, meclis üyesi Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevliler Derneği Başkanı Sadık Sadık, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Harmanlık Azınlık Eğitim Kültür ve Spor Derneği Başkanı İdris Hasan, Azınlık Okulları Danışmanı Mehmet Derdiman ve Azınlık Eğitimi Koordinatörü Vasilis Simeonidis ve Rodop - Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneğini temsilen Genel Sekreteri Hakkı Hacı, Gümülcine belediye meclis üyesi Mesut Mehmet, Celal Bayar Lisesi encümenler heyeti yer aldı.

Kermes Kırmahalle 2. Türk Azınlık İlkokulu encümen heyeti Başkanı Mehmet Emin'nin konuşmasıyla başladı. Kermesin açılışında konuşma yapan kurum temsilcileri, etkinliğin gerçekleşmesine vesile olan encümenler ve öğrenci velilerini tebrik ederek, bu tür etkinliklerin dayanışma ve birlik ruhu açısından önemine değindiler ve kermesin hedefine ulaşmasını temenni ettiler.

Birbirinden farklı giyecek ve içeceklerin satışaa sunulduğu kermesten elde edilen gelirin okul bahçesinin iyileştirilmesi ve düzenlenmesinde ve okul ihtiyaçlarında kullanılması bekleniyor.

Haberler


DEB Partisi Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulundu

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan okul kapatmalarına tepki

Kimliğiyle Büyüyen Çocuk, Geleceğini Aydınlatır

Yeni Sol Partisinden hayvancılık krizine sert tepki

Danışma Kurulu Başkanı Trampa: “Azınlığımızı bölmeye çalışıyorlar”

Habipoğlu: “Yunanistan’ın böl-parçala-yönet senaryosu başarısız olacak”

Yeni göç yasa tasarısı protesto edildi

1960’tan bu yana en sıcak 3’üncü yaz mevsimi

Rodoplu vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı

Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Kırcalıali görevini tamamladı

Yeni kimlik kartlarında doğum yeri sorunu meclise taşındı

Yerapetritis: “22 – 26 Eylül tarihlerinde Miçotakis – Erdoğan görüşmesi olabilir”