Anasayfa

26-07-2025
Sınır kapılarında dijital uygulama başlıyor
Yunanistan Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu (AADE), kara sınır kapılarındaki uzun kuyrukları azaltmak ve kontrolleri hızlandırmak amacıyla dijitalleşme adımı attı.
26 Temmuz 2025 Cumartesi

Yunanistan Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu (AADE), kara sınır kapılarındaki uzun kuyrukları azaltmak ve kontrolleri hızlandırmak amacıyla dijitalleşme adımı attı. Kurum, 28 Temmuz Pazartesi gününden itibaren tüm kara sınır kapılarında tır ve otobüslerin giriş-çıkış işlemlerinin elektronik ortamda kaydedilmesini sağlayacak yeni bir uygulamayı devreye sokuyor.

Özellikle Bahçeköy (Kipi) gibi yoğun geçiş noktalarında sıkça karşılaşılan kilometrelerce uzunluktaki araç kuyruklarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yeni sistemle birlikte, kağıt ve defterle yapılan işlemler sona erecek.

Giriş ve çıkış işlemlerinin dijital ortamda yapılacak olması, araçların sınır kapılarında bekleme süresini önemli ölçüde azaltacak. Bu da hem tır hem de otobüs sürücüleri için büyük kolaylık sağlayacak.

Ayrıca, ülke genelindeki araç trafiği daha etkin bir şekilde izlenebilecek. Şüpheli araçların takibi kolaylaşırken, kayıtların dijital ortamda tutulması sayesinde işlemler daha şeffaf hale gelecek ve olası usulsüzlüklerin önüne geçilecek.

AADE verilerine göre Yunanistan’daki kara sınır kapılarından yılda ortalama 6,3 milyon araç (tır, otobüs, otomobil) ve yaklaşık 19,5 milyon yolcu giriş-çıkış yapıyor.

Yeni sistemin, sınır kapılarındaki yoğunluğu azaltarak hem ticari taşımacılığın hem de yolcu geçişlerinin hız kazanmasını sağlaması bekleniyor.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor