Anasayfa

29-07-2025
Hollanda, İsrailli iki bakanı “istenmeyen kişi” ilan etti
Hollanda, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’i ve aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişlerini yasakladı.
29 Temmuz 2025 Salı

Hollanda, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’i ve aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişlerini yasakladı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in aşırı sağcı bakanları Ben-Gvir ve Smotrich’in defalarca Filistin halkına karşı şiddeti kışkırttığını, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesini ısrarla savunduklarını ve Gazze Şeridi’nde etnik temizlik çağrısında bulunduklarını belirtti.

Veldkamp, bu nedenle aşırı sağcı iki bakan Ben-Gvir ve Smotrich’i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişlerini yasakladıklarını kaydetti.

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, dün sosyal medya hesabından, İsrail’in Gazze’ye insani yardıma engel olmaya devam etmesi halinde Avrupa Birliği (AB) Horizon programından çıkarılması ve ticaret alanı dahil AB düzeyinde bir dizi tedbiri destekleyeceğini paylaşmıştı.

(AA)

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesi’ne ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu