Anasayfa

01-08-2025
Dedeağaç Belediyesinden Batı Nil Virüsü uyarısı
Dedeağaç (Belediyesi, belediye sınırları içinde bir kişide Batı Nil Virüsü vakasının tespit edilmesinin ardından halkı dikkatli olmaya çağırdı. Belediyeden yapılan açıklamada, durumun Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) ve ilgili sağlık birimleriyle iş birliği içinde yakından takip edildiği belirtildi.
1 Ağustos 2025 Cuma

Dedeağaç (Belediyesi, belediye sınırları içinde bir kişide Batı Nil Virüsü vakasının tespit edilmesinin ardından halkı dikkatli olmaya çağırdı. Belediyeden yapılan açıklamada, durumun Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) ve ilgili sağlık birimleriyle iş birliği içinde yakından takip edildiği belirtildi.

EODY’nin güncel bilgilendirmesi doğrultusunda, vatandaşların kişisel korunma önlemlerine dikkat etmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada yer alan öneriler şöyle:

• Açıkta kalan vücut bölgelerine böcek kovucu sprey uygulanmalı.

• Kapı ve pencerelere sineklik takılmalı.

• Saksı altlıkları, kovalar, eski lastikler gibi durgun su birikintisi oluşturabilecek alanlar temizlenmeli.

• Gece nem oluşumunu engellemek için bitkiler sabah saatlerinde sulanmalı.

• Yetkili makamların yayınladığı tüm uyarı ve bilgilere uyulmalı.

Dedeağaç Belediyesi, bölgedeki sağlık riskinin ciddiyetle izlendiğini ve gelişmelerin halkla anında paylaşılacağını açıkladı. Vatandaşlara ayrıca, daha fazla bilgi ve güncel yönlendirmeler için EODY’nin resmi web sitesini (www.eody.gov.gr) takip etmeleri tavsiye edildi.

Yetkililer, Batı Nil Virüsü’nün sivrisinek ısırmasıyla bulaştığını ve korunmanın en etkili yolunun sivrisinek teması riskini azaltmak olduğunu hatırlattı.

Haberler


Gökçeler’den Levent Osman’ın ani vefatı bölgeyi yasa boğdu

Yeni eğitim yılı 11 Eylül’de başlıyor

Atina’da Filistin’e destek eylemi

Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri yoğun ilgiyle gerçekleşti

Nüfus 13 yılda yarım milyon azaldı

FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu’ndan Kosova’ya çalışma ziyareti

Reşit olmadığını beyan eden sığınmacılara kemik yaşı testi

İskeçe’de iki soygun olayı aydınlatıldı

SİRİZA ve Yeni Sol: Kadın cinayeti yasal tanıma kavuşmalı

SİRİZA’dan hükümete İsrail’e verilen desteği durdurma çağrısı

BM Özel Raportöründen, Plevris’in açıklamalarına tepki

Alantepe etkinlikleri başladı