Anasayfa

04-08-2025
Demircik köyündeki hayır kermesine yoğun katılım
İskeçe’nin Bulgaristan sınırındaki köyü Demircik’te düzenlenen hayır kermesi büyük katılımla gerçekleşti. Demircik Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği tarafından düzenlenen kermes, 3 Ağustos Pazar günü köy meydanında gerçekleştirildi.
4 Ağustos 2025 Pazartesi



İskeçe’nin Bulgaristan sınırındaki köyü Demircik’te düzenlenen hayır kermesi büyük katılımla gerçekleşti. Demircik Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği tarafından düzenlenen kermes, 3 Ağustos Pazar günü köy meydanında gerçekleştirildi.

Etkinlik, sabah saatlerinde başladı ve gece saat 24.00’e kadar sürdü.

Kermese başta İskeçe ve çevre köyler olmak üzere Batı Trakya’nın birçok yerinden ziyaretçi katıldı. Etkinliğe katılmak isteyenler için İskeçe şehir meydanından otobüs seferleri de yapıldı.

Kermes alanındaki standlarda yöresel yiyecekler, geleneksel el işleri, doğal ürünler ve eşyalar satışa sunuldu.

TÜRKİYE’DEN GELEN SALİHA ERDİM YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Kermesin en çok ilgi gören bölümü ise Türkiye’den davet edilen aile danışmanı ve yazar Saliha Erdim’in söyleşisi ve kitap imza programı oldu. İmza etkinliğinin ardından gerçekleşen söyleşi katılımcılar tarafından ilgiliyle dinlendi.

Hayır kermesinde elde edilen gelirin bölge gençliği ve kültürel faaliyetler yararına kullanılacağı açıklandı.

TEŞEKKÜR MESAJI
Etkinliğin organizasyonunu üstlenen Demircik Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği, etkinliğin ana sponsoru Pountso Holding başta olmak üzere tüm destekçilere ve gönüllülere teşekkür etti.

Dernek yetkilileri, etkinliğin gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, benzer faaliyetlerin önümüzdeki dönemde de süreceğini belirtti.

Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor