Anasayfa

07-08-2025
İsraillilerin Batı Şeria’da Rum Ortodoks Kilisesi mülküne yönelik ihlali Atina’yı rahatsız etti
Batı Şeria’daki Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, buradaki Rum Ortodoks Kilisesine ait mülklere yönelik ihlallerde bulunduğu ve bu durumun Atina’yı rahatsız ettiği ileri sürüldü.
7 Ağustos 2025 Perşembe

Batı Şeria’daki Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, buradaki Rum Ortodoks Kilisesine ait mülklere yönelik ihlallerde bulunduğu ve bu durumun Atina’yı rahatsız ettiği ileri sürüldü.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin Batı Şeria’daki Rum Ortodoks Kilisesine ait mülklere yönelik ihlal yaptığı bilgisi Atina’da endişe yarattı.

Durumdan rahatsız olan Yunan makamları, Batı Şeria’daki Aziz Gerasimos Manastırı’na ait arazilerdeki ihlal haberlerini ele almak üzere ülke içinde bir değerlendirme toplantısı yaptı.

İhlallerin, Kudüs Patrikhanesi’ne ait alanlara yapılması nedeniyle meselenin Yunanistan ve İsrail arasında çözülmesi gereken diplomatik bir sürece ihtiyaç duyacağı tahminine yer verilen haberde, "Atina için Rum Ortodoks manastırlarının mülklerinin korunması büyük önem taşır ve Kudüs ile bir anlaşmazlığa dönüşebilir. Bu da İsrail tarafından bilinmektedir." ifadeleri kullanıldı. (AA)

Haberler


İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması