Anasayfa

11-08-2025
Ülke genelinde farklı bölgelerde orman yangınları çıktı
Şiddetli rüzgar ve yüksek sıcaklıkların etkisiyle Mora Yarımadası’ndan Batı Yunanistan’a kadar birçok bölgede orman yangını meydana geldi.
11 Ağustos 2025 Pazartesi

Şiddetli rüzgar ve yüksek sıcaklıkların etkisiyle Mora Yarımadası’ndan Batı Yunanistan’a kadar birçok bölgede orman yangını meydana geldi.

Basında yer alan haberlere göre, başkent Atina’nın da içinde bulunduğu Attika bölgesindeki Kallitehnupoli’de ormanlık alanda çıkan yangına 105 itfaiyeci, 4 yaya ekip, 28 araç ve gönüllü ekipler müdahale ediyor.

Yangının yerleşim alanlarına doğru ilerlediği, kuvvetli rüzgarın ekiplerin çalışmalarını zorlaştırdığı, 112 Acil Yardım Hattı üzerinden vatandaşlara tahliyeye hazır olmaları yönünde mesajlar gönderildiği bildirildi.

Selanik’in Volvi bölgesinde çıkan yangın nedeniyle Bayiokhori köyü ile bölgede bulunan göçmen barınma merkezi için tahliye emri verildi.

Etoloakarnania, Preveze ve Kithira’da yangınların sürdüğü belirtildi.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı’na bağlı Sivil Koruma Genel Sekreterliği’nce yayımlanan yangın tehlike haritasına göre, yarın Attika, Mora Yarımadası, Batı Yunanistan, Epir, Tesalya, Orta Yunanistan, İyon Adaları, Orta Makedonya ve Kuzey Ege’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda bölgede yangın riskinin “çok yüksek” olarak belirlendiği kaydedildi.

(AA)

FOTO: ARŞİV

Haberler


Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan eğitimdeki gelişmeler hakkında açıklama

Toplumsal Düzeni Ayakta Tutan Görünmez Bağlar

İskeçe’deki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlid ve dua programı düzenlendi

Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’

Polisin ateş ederek öldürdüğü otizmli genç için binlerce kişi yürüdü