Anasayfa

16-08-2025
Hacı Bektaş Veli anma etkinliğine Batı Trakya’dan da temsilciler katıldı
Türkiye’nin Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen “Mayamız Birlik, Mirasımız Kardeşlik” temalı Hünkar Hacı Bektaş Veli anma etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleşti.
16 Ağustos 2025 Cumartesi



Türkiye’nin Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen “Mayamız Birlik, Mirasımız Kardeşlik” temalı Hünkar Hacı Bektaş Veli anma etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleşti.
 
Etkinliğe, Batı Trakyalı Türk Alevi - Bektaşi temsilcileri de katıldı. Seyyid Ali Sultan Dergahı Dedelerinden Ahmet Paşa, 2025 Seçek Ağası Ali Koç ve Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kahya, Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilen anma programında yer aldı.
 
Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşda şu ifadelere yer verdi:
 
"‘Mayamız birlik, mirasımız kardeşlik’ temalı Hünkar Hacı Bektaş Veli anma etkinliklerine Seyyid Ali Sultan Dergahı Dedelerinden Ahmet Paşa, 2025 Seçek Ağamız Ali Koç ve Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kahya katılım sağladılar. Davetlerinden dolayı başta Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanımız Esma Ersin hanım efendiye, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür ederiz.”

Haberler


Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı

Gümülcine’de genç hukukçular için kariyer haftası

Altın Şafak davasında 42 sanık temyizde de suçlu bulundu

Özgür Ferhat’ten Egnatia Otoyolu’nda ücretsiz geçiş sorunu için soru önergesi

BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı