Anasayfa

20-08-2025
Yeni dönemde yüzme dersi zorunlu oluyor
Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte ilkokullarda yüzme dersi zorunlu hale geliyor. Programda yüzmenin yanı sıra temel cankurtaran teknikleri de yer alacak.
20 Ağustos 2025 Çarşamba

Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte ilkokullarda yüzme dersi zorunlu hale geliyor. Programda yüzmenin yanı sıra temel cankurtaran teknikleri de yer alacak.

Eylül ayından itibaren 3. ve 4. sınıf öğrencileri, belediyelere ve devlete ait kapalı yüzme havuzlarında ders görecek. Derslerin amacı yalnızca yüzme öğretmek değil, aynı zamanda öğrencilere su güvenliği konusunda temel beceriler kazandırmak olacak.

Yeni programa göre, her dönem 12 saat yüzme dersi yapılacak. Dersler küçük gruplar halinde işlenecek; her 10 öğrenciye bir beden eğitimi öğretmeni düşecek ve en az bir öğretmen havuzun içinde bulunacak. Öğrenciler ücretsiz ulaşım imkanıyla okullarından havuzlara götürülüp geri getirilecek. Programı başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

Yunanistan genelinde yaklaşık 100 kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Artan ihtiyaç nedeniyle yeni tesislerin inşası ve mevcut havuzların modernizasyonu gündemde. Ayrıca sahil bölgelerinde denizle bağlantılı havuzlar, havuzu olmayan yerlerde ise portatif çözümler planlanıyor.

Dersler, beden eğitimi alanında eğitim almış öğretmenler tarafından verilecek. Kadro yetersizliği durumunda sözleşmeli öğretmenler de görevlendirilecek. Özel eğitim öğrencileri için ise öğretmen-öğrenci oranı ihtiyaçlara göre uyarlanacak.

Eğitim Bakanı Sofia Zaharaki yüzme dersi ile ilgili olarak, “Yeni eğitim yılıyla birlikte öğrencilerimiz cankurtaran tekniklerini de öğrenmeye başlayacak. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda her öğrencinin yüzme yeterliliğine sahip olması ve su güvenliğini sağlamasıdır. Yüzme artık bir spor değil, yaşam becerisi ve ulusal önceliktir. Bu adım, boğulma vakalarını azaltmak için hayati öneme sahiptir.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberler


Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission

ABTTF’den tek taraflı müftü atamasına tepki

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Sadık Sadık’ın acılı günü

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Miraç Kandili mesajı