Anasayfa

21-08-2025
Zelenski: “Barış görüşmeleri Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da yapılabilir”
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile olası barış görüşmeleri için Türkiye, İsviçre veya Avusturya’yı “adil seçenekler” olarak önerdi. Macaristan’ın Rusya ile yakın ilişkilerine işaret eden Zelenski, Budapeşte’de yapılacak görüşmelere ise karşı çıktı.
21 Ağustos 2025 Perşembe

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile olası barış görüşmeleri için Türkiye, İsviçre veya Avusturya’yı “adil seçenekler” olarak önerdi. Macaristan’ın Rusya ile yakın ilişkilerine işaret eden Zelenski, Budapeşte’de yapılacak görüşmelere ise karşı çıktı.

Dün (20 Ağustos Çarşamba) gazetecilere konuşan Zelenski, Kiev’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşmeye hazır olduğunu vurguladı. Ancak Moskova’nın tavrının belirsiz olduğuna dikkat çekerek, “Eğer Ruslar hazır değilse ne olacak? ABD’den güçlü bir tepki görmek isteriz.” dedi.

TRUMP’IN AÇIKLAMALARINA YANIT
ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Her iki taraf da toprak vermek zorunda kalabilir.” yönündeki ifadelerine de değinen Zelenski, “Önce Rusya’nın neye hazır olduğunu duyalım. Henüz bilmiyoruz.” yanıtını verdi.

RUS SALDIRISINDA 15 YARALI
Zelenski, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada ise Rusya’nın Transkarpatya bölgesinde bir Amerikan yatırımını hedef aldığını duyurdu. Kahve makineleri gibi ev ürünleri üreten tesise düzenlenen saldırıda 15 kişinin yaralandığını söyleyen Zelenski, “Rusya için bu bile askeri bir hedef sayılıyor. Çok çarpıcı.” değerlendirmesinde bulundu.

“BASKI ŞART”
Moskova’nın hâlâ ciddi bir müzakere niyeti göstermediğini savunan Zelenski, “Hiçbir şey değişmemiş gibi devam ediyorlar. Baskı gerekli. Güçlü yaptırımlar, güçlü gümrük tarifeleri.” diye konuştu.

Haberler


Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission

ABTTF’den tek taraflı müftü atamasına tepki

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Sadık Sadık’ın acılı günü

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Miraç Kandili mesajı