Anasayfa

22-08-2025
Bahçeköy (Kipi) sınır kapısı modernizasyonu ekim ayında başlıyor
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ve Makedonya - Trakya Merkezi Yönetimi Sekreteri Dimitris Galamatis Bahçeköy (Kipi) ve Çörekköy (Kastanies) sınır kapılarında incelemelerde bulundu.
22 Ağustos 2025 Cuma



Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ve Makedonya - Trakya Merkezi Yönetimi Sekreteri Dimitris Galamatis Bahçeköy (Kipi) ve Çörekköy (Kastanies) sınır kapılarında incelemelerde bulundu.

Bahçeköy’de, sınır kapısının modernizasyonuna ilişkin proje hakkında detaylı bilgi alan heyet, ihale sürecinin tamamlandığını ve çalışmaların ekim ayında başlayacağını aktardı. Projenin, hem bölge hem de ülke genelinde büyük önem taşıdığı, sınır kapısının işlevselliğini ve altyapısını güçlendireceği vurgulandı.

Çörekköy’de ise yeni bir sınır kapısının inşası için gerekli koşullar ve ihtiyaçlar ele alındı. Yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından olası inşaat alanı da ziyaret edilerek geleceğe yönelik imkanlar değerlendirildi.

Eyalet Başkanı Topsidis, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün iki kritik sınır noktamızda bulunmamız, güvenliği, kalkınmayı ve bölgemizin dışa açılımını güçlendirecek somut projelerin hızla hayata geçirilmesi yönündeki irademizi ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Haberler


Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı