23-08-2025
SİRİZA’dan hükümete İsrail’e verilen desteği durdurma çağrısı
SİRİZA Merkez Komite üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Rania Svigu, hükümete İsrail’e verilen “desteği” durdurma ve barış girişimlerinde aktif rol üstlenme çağrısı yaptı.
23 Ağustos 2025 Cumartesi
SİRİZA Merkez Komite üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Rania Svigu, hükümete İsrail’e verilen “desteği” durdurma ve barış girişimlerinde aktif rol üstlenme çağrısı yaptı.
Svigu, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hiç kimse (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun aşırı sağcı hükümetinin işlediği suçların basit seyircisi olamaz. Gazze’de Filistin halkına yönelik soykırım, bombardımanlar ve abluka devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Uluslararası toplumun, soykırımı durdurmak ve iki devletli çözüm için müzakereleri yeniden başlatmak üzere derhal ve somut şekilde müdahil olması gerektiğini vurgulayan Svigu, ilk adımın İsrail’e yönelik yaptırımların uygulanması olduğunu belirtti.
Svigu ayrıca, SİRİZA’nın meclisteki diğer partilere Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması için ortak çağrı yapma önerisi sunduğunu hatırlatarak, Yunanistan’ın 2015’te parlamentonun oy birliğiyle aldığı karara uygun olarak Filistin devletini tanıması gerektiğini ifade etti. (AA)