Anasayfa


21-10-2016
Eyalet Başkanı Pavlidis son yolculuğuna uğurlandı…
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Bașkanı Yorgos Pavlidis, 20 Ekim Perșembe günü İskeçe’de gerçekleştirilen kalabalık bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
21 Ekim 2016 Cuma



60 yaşında yaşamını yitiren Pavlidis, için ilk tören 20 Ekim Perşembe günü Gümülcine’de eyalet başkanlığına bağlı eski Rodop valiliği binasında yapıldı.

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi, Pavlidis’in ölümü üzerine 20 Ekim Perşembe günü öğle saatlerinde olağanüstü toplandı. Pavlidis’in naaşı aynı gün saat 15:00’te İskeçe şehir meydanındaki kilisede halkın ziyaretine açıldı.

Yorgos Pavlidis için düzenlenen cenaze törenine ülke genelinden ve Doğu Makedonya Trakya eyaletinden çok sayıda siyasetçi, yerel yönetici ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Pavlidis, İskeçe’de toprağa verildi.

MİÇOTAKİS’TEN MESAJ

Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Başkanı Kiriakos Miçotakis, Pavlidis’in ölümüyle ilgili olarak sosyal medya hesabından, “Yorgos Pavlidis’in kaybı, partimizi daha fakir yapmakta ve şahsen benden çok iyi bir dostu almaktadır.” paylaşımında bulundu.

SİYASİLER CENAZE TÖRENİNE KATILDI

İskeçe’de gerçekleştirilen cenaze törenine katılanlar arasında devlet bakanı Terens Kuik, Makedonya Trakya Bakan Yardımcısı Maria Kolia Çaruha, Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas ve Orta Yunanistan Eyalet Başkanı Kostas Bakoyannis yer aldı. Çaruha, törenden önce gazetecilere yaptığı açıklamada Pavlidis’in yerel yönetim için çok değerli biri olduğunu belirterek, yaptığı çalışmaların her zaman hatırlanacağını söyledi. Çaruha, Pavlidis’in ailesine ve Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ndeki vatandaşlara başsağlığı diledi.

EDİRNE VALİSİ DE PAVLİDİS’İN CENAZESİNDEYDİ

Eyalet Başkanı Pavlidis’in İskeçe’deki cenaze törenine Edirne Valisi Günay Özdemir ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da katıldı.

Pavlidis’in cenazesine Batı Trakya Türk Azınlık temsilcilerinden de çok sayıda kişi katıldı. İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Eyalet Melcis Başkan Yardımcısı Önder Mümin ve eyalet meclis üyeleri, eski milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Birol Akifoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Encümeneler Birliği Başkanı Ercan Ahmet, İskeçe SÖPA Mezunu Azınlık Okullları Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, meclis üyeleri ve çok sayıda soydaş cenazeye katılanlar arasında yer aldı.

YORGOS PAVLİDİS KİMDİR?

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis 1956 yılında dünyaya geldi. Trakya Dimokritos Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Pavlidis, özellikle ceza davalarında avukat olarak görev yaptı.

1998 yılında İskeçe Valisi olarak seçildi. 1 Ocak 1999 tarihinde vali olarak göreve başlayan Pavlidis, 2010 yılının sonuna kadar aynı görevde kaldı. Valilik görevi süresinde İskeçe ilinde alt yapı çalışmalarına büyük önem verdi.

Merkezi Kumçiftliği’nde (Orestiada) olan Yunanistan – Bulgaristan – Türkiye Valilikleri Sınırlar Arası İş Birliği Ağı’nın fikir babası ve kurucu üyesi oldu ve 2004 yılından bu yana ağın başkanlığını yürüttü.

2010 yılında Yunansitan’da eyalet sistemine geçildiğinde Pavlidis, eyalet başkan adayı olarak seçim yarışına katıldı. Yorgos Pavlidis 2010 seçimlerinde eyalet başkanlığını Aris Yannakidis’e kaptırdı.

25 Mayıs 2014’te gerçekleşen ikinci eyalet seçimlerine “Bölgesel Yeniden Doğuş” listesiyle katılan Pavlidis, yüzde 56,35’lik oy oranıyla Eyalet Başkanı seçildi. Eyalet Başkanlığı süresince bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalara ağırlık verdi. Bölgenin turizm açısından geliştirilmesi için Türkiye vatandaşlarına turistik vize uygulamasının kaldırılması gerektiğini savundu ve bu konuda girişimlerde bulundu.

Athina Pavlidu ile evli olan Yorgos Pavlidis biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıydı. Pavlidis’in oğlu Theodoros Pavlidis, geçen yıl Mayıs ayında geçirdiği kalp krizi sonucunda 32 yaşında hayata veda etmişti.

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi