Anasayfa


22-10-2016
DEB Partisi’nin Brüksel temasları...
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Brüksel’de temaslarda bulundu.
22 Ekim 2016 Cumartesi



İlk olarak DEB Partisi, Avrupa Hür İttifakı ve Gökkuşağı Partisi, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi ile biraraya geldi.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Vekili Av. Ahmet Kara ve Genel Sekreteri Aydın Ahmet’ten oluşan DEB Partisi heyeti, Gökkuşağı Partisi (Uranio Tokso)Temsilcisi Vasilis Pourdas ve Avrupa Hür İttifakı (EFA) Direktörü Günther Dauwen, İletişim Direktörü Georgios Papadakis, Avrupa Yeşiller Partisi Genel Merkezi’nde Avrupa Yeşiller Partisi Genel Sekreteri Mar Garcia Sanz ve Avrupa Yeşiller Partisi Komite Üyesi Evelyne Huytebroeck ile bir toplantı gerçekleştirdi.

TÜRK VE MAKEDON AZINLIKLARIN SORUNLARI AKTARILDI

Toplantıda DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ve Gökkuşağı Partisi Temsilcisi Vasilis Pourdas da Makedon Azınlığı’nın sorunlarını dile getirdiler. EFA temsilcileri her iki azınlığa dair gözlemlerini ve tespitlerini anlattılar. Karşılıklı fikir alış verişinden sonra Avrupa Yeşiller Partisi Genel Sekreteri Mar Garcia Sanz’dan bu sorunların çözümü noktasında Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu’nun destekleri talep edildi. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş günün anısına Avrupa Yeşiller Partisi Genel Sekreteri Mar Garcia Sanz ve Avrupa Yeşiller Partisi Komite Üyesi Evelyne Huytebroeck’a birer plaket hediye etti.

DEB PARTİSİ BAŞKANI MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ EFA’NIN AP MİLLETVEKİLİ DR. TATJANA ZDANOKA İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, AP Milletvekili Dr. Tatjana Zdanoka’yla görüşerek Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını aktardı. Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Hür İttifakı (EFA) ve Yeşiller Grubu’na mensup Letonya Milletvekili Dr. Tatjana Zdanoka ile Avrupa Parlamentosu’nda görüştü. Görüşmede Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a EFA İletişim Direktörü Yorgos Papadakis, DEB Partisi Genel Başkan Vekili Av. Ahmet Kara ve Genel Sekreteri Aydın Ahmet eşlik etti.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, AP Milletvekili Dr. Tatjana Zdanoka’ya Batı Trakya Türk Azınlığı’nı, DEB Partisi’ni ve azınlığın mevcut sorunlarını anlattı ve ağırlıklı olarak azınlığın eğitim alanındaki sıkıntıları dile getirildi. görüşmede, azınlığın Lozan Antlaşması’nda elde ettiği özerk eğitim haklarına bakılmaksızın ve azınlığın görüşü alınmaksızın kapatılan okullar, azınlığın çift dilli Yunanca ve Türkçe eğitim verecek azınlık anaokulu taleplerine verilen olumsuz yanıtlar, yetersiz kalan azınlık ortaokul ve liselerinin artırılması için azınlığın isteklerinin dikkate alınmaması ve azınlık okullarında azınlığın kaliteli eğitim talebine cevap verilmemesi gibi konular ele alındı. EFA İletişim Direktörü Yorgos Papadakis de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları ile ilgili gözlemlerini aktardı.

Görüşmenin sonunda Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş günün anısına AP Milletvekili Dr. Tatjana Zdanoka’ya bir plaket takdim etti.

Daha sonra DEB Partisi heyeti ve EFA İletişim Direktörü Yorgos Papadakis, Avrupa Parlamentosu’nun önünde Lozan Antlaşması’ndan doğan hakların talebini dile getiren, DEB Partisi’nden çalınan rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in arabasına ve okullarımızın haksızca kapatılmasına dikkat çeken ifadelerin yer aldığı bir pankart açtılar.

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi