Anasayfa

03-09-2025
Habipoğlu: “Yunanistan’ın böl-parçala-yönet senaryosu başarısız olacak”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk toplumunu bölmeye yönelik son girişimlerini sert sözlerle eleştirdi.
3 Eylül 2025 Çarşamba

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk toplumunu bölmeye yönelik son girişimlerini sert sözlerle eleştirdi.

Habipoğlu yaptığı açıklamada, “Ülkemiz bilindik ‘böl-parçala-yönet’ taktiğine dayalı yeni bir senaryoyu hayata geçirdi. Asıl hedef Batı Trakya ‘Türk’lüğünü yok etmek. Lozan Antlaşması’na dayanarak ‘Lozan’da Türk değil Müslüman azınlık var’ dediler. Bölgede ‘Helen Pomakları’ ve ‘Helen Romanları’ adı altında dernekler kurdular. Önce isminde ‘Türk’ kelimesi geçen derneklerimizi kapattılar, sonra yenilerinin kurulmasına izin vermediler. Yetmedi, isminde ‘azınlık’ ve ‘Batı Trakya’ geçen derneklerimizi de yasakladılar.” dedi.

Batı Trakya Türklerinin şimdi de dini kimlik üzerinden bölünmeye çalışıldığına dikkat çeken Habipoğlu, “Şimdi de dini kimliğimiz üzerinden başka türlü böl-parçala-yönet senaryosu hız kazandı. Ama biz buna kanmayız! Müftülük konusunda bunu yaşadık. Antlaşmalarla garanti altına alınmış hakkımıza rağmen halkımızın seçtiği müftülerimiz makamlarına oturtulmadı, devlet kendi tayinli müftülerini atadı. Halkımız korkmadı, sinmedi, pes etmedi! Böl-parçala-yönet taktiklerine kanmadan, kulak asmadan halkımız kendi seçtiği isimlerin arkasından gitti. Bu son böl-parçala-yönet senaryosu da başarılı olmayacak! Ne kadar denerlerse denesinler biz bölünmez bir toplumuz!” ifadelerini kullandı.

Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor