Anasayfa

03-09-2025
Habipoğlu: “Yunanistan’ın böl-parçala-yönet senaryosu başarısız olacak”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk toplumunu bölmeye yönelik son girişimlerini sert sözlerle eleştirdi.
3 Eylül 2025 Çarşamba

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk toplumunu bölmeye yönelik son girişimlerini sert sözlerle eleştirdi.

Habipoğlu yaptığı açıklamada, “Ülkemiz bilindik ‘böl-parçala-yönet’ taktiğine dayalı yeni bir senaryoyu hayata geçirdi. Asıl hedef Batı Trakya ‘Türk’lüğünü yok etmek. Lozan Antlaşması’na dayanarak ‘Lozan’da Türk değil Müslüman azınlık var’ dediler. Bölgede ‘Helen Pomakları’ ve ‘Helen Romanları’ adı altında dernekler kurdular. Önce isminde ‘Türk’ kelimesi geçen derneklerimizi kapattılar, sonra yenilerinin kurulmasına izin vermediler. Yetmedi, isminde ‘azınlık’ ve ‘Batı Trakya’ geçen derneklerimizi de yasakladılar.” dedi.

Batı Trakya Türklerinin şimdi de dini kimlik üzerinden bölünmeye çalışıldığına dikkat çeken Habipoğlu, “Şimdi de dini kimliğimiz üzerinden başka türlü böl-parçala-yönet senaryosu hız kazandı. Ama biz buna kanmayız! Müftülük konusunda bunu yaşadık. Antlaşmalarla garanti altına alınmış hakkımıza rağmen halkımızın seçtiği müftülerimiz makamlarına oturtulmadı, devlet kendi tayinli müftülerini atadı. Halkımız korkmadı, sinmedi, pes etmedi! Böl-parçala-yönet taktiklerine kanmadan, kulak asmadan halkımız kendi seçtiği isimlerin arkasından gitti. Bu son böl-parçala-yönet senaryosu da başarılı olmayacak! Ne kadar denerlerse denesinler biz bölünmez bir toplumuz!” ifadelerini kullandı.

Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi