Anasayfa


24-10-2016
DEB Partisi soydaş derneklerle buluştu
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Almanya’da Batı Trakya soydaş dernekleriyle biraraya geldi.
24 Ekim 2016 Pazartesi



VİERSEN BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’Nİ ZİYARET

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Genel Başkan’a bu ziyaretinde DEB Partisi Genel Başkan Vekili Avukat Ahmet Kara ve Genel Sekreteri Aydın Ahmet eşlik etti.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve beraberindekileri, Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serdar Kalekoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladılar. Dernek lokalinde DEB Partisi heyeti ile Viersen dernek yöneticileri ve üyeleri arasında görüş alışverişinde bulunuldu. Samimi bir ortamda yapılan sohbette Batı Trakya Türk azınlığının sıkıntıları konuşuldu. Özellikle eğitimin ve kapatılan azınlık okullarının durumu üzerinde duruldu. Ekonomik kriz sebebiyle Avrupa’ya göç eden gençlerin durumu ve sorunları da ele alındı.

STUTTGART VE GENİŞ ÇEVRESİ BATI TRAKYA TÜRKLERİ AİLE BİRLİĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ AİLE GECESİNE KATILDI

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin düzenlediği aile gecesine katıldı. Genel Başkan’a bu ziyaretinde DEB Partisi Genel Başkan Vekili Av. Ahmet Kara ve Genel Sekreteri Aydın Ahmet eşlik etti.

Genel Başkanı ve beraberindekileri, dernek başkanı Mesut Nuri ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. Gecede açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mesut Nuri, selamlama konuşmasını yapmak üzere DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’u sahneye davet etti. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş aile gecesine katılan yaklaşık 800 Batı Trakya Türk’üne hitap etti. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Genel Başkan, Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin her ferdinin kendileri için çok kıymetli olduğunu, Avrupa’da ikamet eden her Batı Trakya Türk’ünün azınlığın gönüllü elçisi olduğuna inandıklarını belirtti. Eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Mustafa Ali Çavuş herkesin çocuğuna iyi bir eğitim aldırmak için çaba harcamasını ve çocuklarının dinlerini, dillerini ve kültürlerini öğrenmesi için gayret göstermesini istedi. Batı Trakya Türklerinin Müslüman Türk olarak dünyaya geldiklerini ve öyle yaşayacaklarını belirtti. Rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklerinin rahat günler görmesi için harcadığı çabayı hatırlatan Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, kendisini rahmetle yad etti. Altı yıldır DEB Partisi’nin Genel Başkanı olduğunu ve değişik vesilelerle Almanya’ya geldiğini ve dernek ziyaretlerinde bulunduğunu, ancak derneklere ilgi gösterilmemesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu anlattı. Ali Çavuş, etkinliğe yoğun katılımdan dolayı çok mutlu olduğunu, bundan dolayı Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini yürekten kutladığını belirtti. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güzel günler görünceye kadar bu mücadeleye devam edileceğini, kendilerinin Batı Trakya’da, gurbetteki Batı Trakya Türklerinin de bulundukları yerlerde mücadele edeceklerini, bunun için de derneklere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi