Anasayfa


05-05-2015
Nermin Sütçü’den “Benim Adım Aşk”
Yıllardır Almanya’da yaşayan, aslen Gümülcine’nin Küçük Doğanca köyünden olan Nermin Sütçü’nün yazdığı “Benim Adım Aşk” adlı kitap 4 Mayıs Pazartesi günü tanıtıldı.
5 Mayıs 2015 Salı

Gümülcine Türk Gençler Birliği lokalinde gerçekleştirilen kitabın tanıtım etkinliğine DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Serdar Karapaça, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, GTGB Başkanı Koray Hasan, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu ve çok sayıda soydaş katıldı.

Kitabın tanıtımında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan kitabın yazarı Nermin Sütçü, “Bugün üçüncü çocuğum oldu. Önce ‘aşk benim’ dedim. Ben aşkların kadınıyım diyorum. Hayatımda mutlu olamadım. Acılarla yoğruldum, vatandaşlıktan iskat edildim. Bunun mücadelesini verdim. Bunların beraberinde yaşantımda patlamalar oldu. Bu patlamaların sonucunda ‘Benim Adım Aşk’ ortaya çıktı. Bunun için çok emek sarf ettim. Bütün arkadaşlarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Sütçü, kitabın içinde şiirlerin yanısıra bir çok hikayeye de yer verdiğini belirterek “Ben Batı Trakya’yı çok seviyorum. Ben gönüllerde kalmak istiyorum. Lütfen siz de beni sevin.” dedi.

Kitabın tanıtımını yapan gazeteci Nazmi Arif, Nermin Sütçü’nün bir zoru başardığını dile getirdi. Arif, azınlığın çok az okuyan bir toplum olduğuna dikkat çekerek, kitabın yazarı Nermin Sütçü’nün çok zengin bir şiir dünyası olduğunu ve bu çalışmasının diğer azınlık insanına örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

Etkinliğin diğer konuşmacısı İleri gazetesi sahibi emekli gazeteci Halil Haki de şu ifadelere yer verdi: “Cenabı Allah herkese bir kabiliyet vermiştir. Her konuda gayret etmek çok önemlidir. Nermin’in ismini bu azınlıkta ölümsüz yapacak olan bu kitaptır, bu eserdir. Allah’tan dilerim buna benzer bir çok eser bundan sonra da ortaya çıkar. Azınlığımızın buna ihtiyacı var.” Halil Haki konuşmasını “Ah ihtiyarlık ah ihtiyarlık, nerede kaldı o bahtiyarlık.” sözleriyle tamamladı.

Haberler


Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 14 Mayıs’ta

Baran: ‘Kipi Sınır Kapısında özel tedbirler alınacak’

Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti

GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor