Anasayfa

08-09-2025
Tembi tren kazası anmasında polisle göstericiler arasında arbede
İki yıl önce meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği Tembi tren kazasında yaşamını yitirenlerin anılması ve sorumluların hesap vermesi talebiyle başkent Atina’da düzenlenen gösteride, polis ile protestocular arasında arbede yaşandı.
8 Eylül 2025 Pazartesi



İki yıl önce meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği Tembi tren kazasında yaşamını yitirenlerin anılması ve sorumluların hesap vermesi talebiyle başkent Atina’da düzenlenen gösteride, polis ile protestocular arasında arbede yaşandı.

Atina’da Parlamento binası önünde toplanan kalabalık, sorumluların bulunması ve adaletin sağlanması talebiyle gösteri gerçekleştirdi.

Kalabalığın dağılmaya başladığı sırada ise bazı gruplar polise molotof kokteyli ve ses bombası atarken, polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Basınındaki haberlerde, yaşanan arbede sonrası polisin 20 kişiyi gözaltına aldığı aktarıldı.

Yenişehir (Larisa) kentinin kuzeyindeki Tembi bölgesinde 28 Şubat 2023’te yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu bazı vagonların raydan çıktığı ve ön vagonların yandığı kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti.(AA)

Haberler


Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişleri’ne yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor