Anasayfa

08-09-2025
Yunanistan–İsrail savunma iş birliğinde gecikme
Gazze’deki durum nedeniyle, Yunanistan’ın İsrail’den yapmayı planladığı silah alımlarını geciktirdiği ileri sürüldü.
8 Eylül 2025 Pazartesi

Gazze’deki durum nedeniyle, Yunanistan’ın İsrail’den yapmayı planladığı silah alımlarını geciktirdiği ileri sürüldü.

Kathimerini gazetesinin haberinde, Yunanistan ve İsrail arasında silahlanma programlarında yapılması planlanan iş birliğindeki gecikmenin nedeninin, Orta Doğu’daki gelişmeler olduğu iddia edildi.

İsrail ile silahlanma programlarındaki iş birliğinin Yunanistan açısından son derece önemli olduğunun öne sürüldüğü haberde, Puls tipi çok namlulu roketatarların İsrail’den temininde gecikme yaşanacağı öne sürüldü.

Haberde, Atina’nın İsrail’den "Accular 160 mm", "EXTRA" ve "Predator Hawk" misillerinin de dahil olduğu yaklaşık 700 milyon euroluk bir silah alımı da yapmak istediği belirtildi.

Satın alıma ilişkin anlaşmanın Yunanistan topraklarında ortak üretimi öngördüğü, bu nedenle Gazze’deki savaş sürerken Yunanistan’ın saldırı amaçlı bir silahın yapımına katılıyor gibi görünmemesi gerektiği yönünde görüşler bulunduğu kaydedildi.

İsrail’den silah alımlarının da Gazze’deki durum nedeniyle ertelendiği ifade edildi.

Haberler


Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişleri’ne yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor