Anasayfa

08-09-2025
Sinikova köyü yıllar sonra mahya geleneğini canlandırdı
Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Sinikova köyünde yıllar sonra düzenlenen mahya etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Köy sakinleri ve gençlerin öncülüğünde yapılan organizasyon, birlik ve dayanışma mesajlarıyla tamamlandı.
8 Eylül 2025 Pazartesi



Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Sinikova köyünde yıllar sonra düzenlenen mahya etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Köy sakinleri ve gençlerin öncülüğünde yapılan organizasyon, birlik ve dayanışma mesajlarıyla tamamlandı.

Mustafçova Belediyesi’nin en çok göç veren köylerden biri olan Sinikova, yıllar sonra mahya geleneğini yeniden yaşattı. 7 Eylül Pazar günü gerçekleşen etkinlik, köy sakinleri ile İskeçe ve Gümülcine’nin yaka bölgesinde yaşayan Sinikovalılar tarafından organize edildi.

İskeçe Müftülüğü, etkinliğin amacını şu sözlerle özetledi:
"Doğup büyüdükleri köylerini ihya etmek, birlik ve dayanışma ruhunu canlandırmak gayesiyle düzenledikleri mahya törenine çok yoğun bir katılım sağlanmış ve duygu dolu coşkulu anlar yaşanmıştır."

Mahya töreninde Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu. Program, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın yaptığı dua ile sona erdi. Müftü Trampa, etkinlikte emeği geçenleri tebrik eden kısa bir konuşma da yaptı.

Törene ayrıca milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Azınlık Ortaokulu–Lisesi Encümenler Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu ile DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço da katılarak selamlama konuşmaları gerçekleştirdi.

Etkinlik, katılımcılara ikram edilen etli pilav ile son buldu.

Haberler


Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti