Anasayfa

09-09-2025
Mehmet Emin Aga vefatının 19. yılında anıldı
İskeçe eski müftüsü merhum Mehmet Emin Aga, vefatının 19. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.
9 Eylül 2025 Salı



İskeçe eski müftüsü merhum Mehmet Emin Aga, vefatının 19. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

İskeçe Müftülüğü tarafından organize edilen anma programı, bugün (9 Eylül Salı) İskeçe Aşağımahalle Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirildi.

Tören, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından ise duayı İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu yaptığı. Daha sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Mehmet Emin Aga’nın Batı Trakya Türk Azınlığı için verdiği mücadeleyi ve gençlerin Türkiye’de eğitim görmelerine öncülük ettiğini vurguladı.

Programda ayrıca İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Kerem Abdurahimoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskeçe Yeni Sol Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek ve merhumun oğlu, Mustafçova eski Belediye Başkanı Mustafa Aga konuşma yaptı.

Törene, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Adnan Öztürk, İskeçe Müftülüğü din görevlileri, azınlık dernekleri temsilcileri, yerel yöneticiler ve çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı

Gümülcine’de genç hukukçular için kariyer haftası

Altın Şafak davasında 42 sanık temyizde de suçlu bulundu

Özgür Ferhat’ten Egnatia Otoyolu’nda ücretsiz geçiş sorunu için soru önergesi

BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı