Anasayfa

12-09-2025
BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, azınlığın eğitim alanındaki özerklik hakkına dikkat çekti.
12 Eylül 2025 Cuma

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, azınlığın eğitim alanındaki özerklik hakkına dikkat çekti.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Batı Trakya Türk Azınlığı olarak yaşadığımız bütün olumsuzluklar ve engellemelere rağmen, bugün başlayan 2025 – 2026 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dileriz.

Özerk eğitim haklarımızın gasp edilmediği, keyfi uygulamaların olmadığı ve eğitim alanında yapılan hak ihlallerinin giderilerek, bu haklarımıza saygı gösterildiği bir eğitim yılı umuyoruz.”



Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor