Anasayfa

18-09-2025
Yunanistan, AB’nin İsrail’e yaptırım uygulamasına karşı çıkıyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Gazze’de yaşananlara “soykırım” demeyeceğini belirterek Avrupa Birliği’nin İsrail’e yönelik olası yaptırımlarına da karşı çıktı.
18 Eylül 2025 Perşembe

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Gazze’de yaşananlara “soykırım” demeyeceğini belirterek Avrupa Birliği’nin İsrail’e yönelik olası yaptırımlarına da karşı çıktı.

Miçotakis, ANT1 televizyonunda katıldığı programda, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin soruya “Büyük bir insani felaket yaşanıyor ancak bu kelimeyi (soykırım) kullanmayacağım. Bu, çok ağır bir ifadedir.” dedi.

Gazze’deki İsrail saldırılarının bu ülkenin güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu ileri süren Miçotakis, “İsrail, hayal edilemeyecek ölçekte bir saldırıya maruz kaldı ve tepki gösterdi. Ancak bu, kullanılan şiddetin boyutunu haklı çıkarmaz. Bu görüşümü hem İsrail Cumhurbaşkanı’na hem de Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ilettim.” ifadelerini kullandı.

Miçotakis, AB Komisyonunun İsrail ile ticaret anlaşmasını askıya alma önerisi hakkında ise “Yunanistan, AB Konseyinde pozisyonunu açıklayacak ancak böyle bir kararın ne Avrupa’nın ne de Yunanistan’ın çıkarına olduğundan eminim.” diye konuştu.

AB Komisyonu dün, üye ülkelere İsrail’e serbest ticaret yoluyla sağlanan ticari imtiyazların askıya alınmasını ve İsrail yetkililerine yaptırım uygulanmasını teklif etmişti.

AB Komisyonunun Ticaretten Sorumlu Üyesi Maros Sefcovic, teklifleri kapsamında İsrail ile ilişkilerde Avrupa-Akdeniz Anlaşması’nın ticaretle ilgili temel hükümlerinin askıya alınacağını belirtmişti. (AA)

Foto: başbakanlık X hesabı


Haberler


İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması