Anasayfa


05-05-2015
ABTTF Batı Trakya’daki nefret saldırılarını AGİT’e rapor etti
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırıları Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’ne (ODIHR) rapor etti.
5 Mayıs 2015 Salı

2014 Nefret Suçları Raporu’nu hazırlayan ve bu rapora katkıda bulunmak üzere çağrıda bulunan AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (ODIHR), 2014 raporunu Uluslararası Hoşgörü Günü olan 16 Kasım 2015’te yayınlayacak. AGİT’e üye 57 katılımcı ülkede meydana gelen nefret suçları ve saldırılarını her yıl hazırladığı nefret suçları raporunda yayınlayan AGİT, Hatecrime.osce.org internet adresi üzerinden nefret suçları ve saldırıları ile ilgili verileri ve hükümetler ile sivil toplumun bu saldırılar karşısındaki tepkilerini de aktarıyor.

ABTTF, AGİT’e gönderdiği raporda 2014 yılı ile Ocak – Nisan 2015 döneminde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın üyelerine, dini kuruluşları ve ibadet yerlerine ve azınlık kuruluşlarına karşı yapılan saldırıları rapor ediyor. Bu çerçevede ABTTF, 17 Nisan 2015 Cuma günü Gümülcine Yenicemahalle’de bulunan Mahmut Ağa Camii’nin kundaklanması olayı ile aynı tarihte Alankuyu Mahallesi’nde bulunan mescide düzenlenen saldırıyı rapor etti. ABTTF, 7 Mart 2015 tarihinde Dimetoka Müslümanları Spor, Kültür ve Eğitim Derneği’ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı düzenlenen saldırıyı da raporunda dile getirdi.

Haberler


Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti

GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti