Anasayfa

26-10-2016
Gazeteci Mustafa Cambaz'ın fotoğrafı TGC Basın Müzesi'ne konuldu
Türkiye'deki 15 Temmuz'da parlamenter demokrasiye yönelik darbe girişiminin yaşandığı gecede Çengelköy'de darbecilerin kurşunlarıyla şehit düşen Yeni Şafak gazetesinin deneyimli foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın adı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) "Öldürülen Gazeteciler" listesine eklendi.
26 Ekim 2016 Çarşamba

Mustafa Cambaz’ın fotoğrafı Çemberlitaş’taki TGC Basın Müzesi’nde bulunan "Öldürülen Gazeteciler Galerisi"ne 66. Öldürülen gazeteci olarak konuldu.

MUSTAFA CAMBAZ KİMDİR?

Mustafa Cambaz aslen Batı Trakya'nın Menetler köyünde, 1963 yılında doğdu. İlkokulu Gümülcine’de okudu. Daha sonra Türkiye'ye giden Cambaz, İstanbul Üniversitesi İstanbul Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında evlendiği için, iş hayatına atılmak zorunda kaldı. Yıllar sonra, hayalindeki ideal olan gazetecilik mesleğine başladı. Çeşitli dergilerde haber dosyaları hazırladı. Gazetelerde muhabirlik ve idarecilik yaptı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi üzerine fotoğraf belgeleme çalışmaları yaptı. Cambaz’ın, "Türkiye Ulu Camileri’ adlı bir kitabı yayınlandı.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı