Anasayfa

26-09-2025
Yunan basınına göre Erdoğan-Trump görüşmesi Türkiye için kazanıma işaret ediyor
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşme, Yunan basınında Türkiye-ABD ilişkilerinde yakınlaşma ve Türkiye için kazanım olarak yorumlandı.
26 Eylül 2025 Cuma

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşme, Yunan basınında Türkiye-ABD ilişkilerinde yakınlaşma ve Türkiye için kazanım olarak yorumlandı.

Görüşme, Yunan basınında geniş yer tuttu. Ta Nea gazetesinin "Her şeyi aldı" manşetiyle verdiği haberde, "Beyaz Saray, Sultan’ı göklere çıkardı." ifadesi kullanıldı.

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’den uçak ve doğal gaz da dahil olmak üzere 70 milyar doları bulan satın alma paketiyle döndüğü belirtilerek, "Trump, dostu Erdoğan’a övgüler düzerken Yunanistan, bölgemizdeki dengeleri değiştirecek büyük kararlara etki edemeden sadece seyirci kalabiliyor." ifadesi yer aldı.

Kathimerini gazetesi de "Trump, Türkiye’ye F-35 sağlamak için formül arıyor" manşetiyle yayımladığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump’ın ikili görüşmesine ve Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmalara yer verdi.

Trump’ın Erdoğan’a övgülerde bulunduğuna ve kendisini bölgesel güç olarak gördüğüne işaret edilen haberde, Washington-Ankara ilişkilerinde yeni bir dinamiğin olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Yunanistan’ın en çok okunan haber sitelerinden in.gr’da yayımlanan, "Miçotakis’in New York’taki fiyaskosu, krizde bir yönetimin belirtisi" başlıklı haberde ise Erdoğan ile Miçotakis’in 23 Eylül’de New York’ta yapılması planlanan görüşmesinin ertelenmesi nedeniyle Yunanistan hükümeti eleştirildi.

Haberde, "Türk Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı ile görüşme yapmayı başarırken ve bir şekilde savunma teçhizatı tedarikini de içerecek şekilde Türk-Amerikan ilişkilerinde iyileşme sağlarken Başbakan’ın (Miçotakis) New York’taki görüşmelerinin toplamdaki sonucu çok büyük olmadı. Yunan hükümeti için durumu daha da kötüleştiren şey, şu an ABD hükümeti ve ABD Başkanı Donald Trump ile bir iletişim ve uzlaşı kanalı bulmakta ciddi zorluklarla karşılaşması." değerlendirmesine yer verildi. (AA)

Haberler


İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması