Anasayfa

27-09-2025
Miçotakis, İsrail ile stratejik ortaklığı sürdürdüklerini söyledi
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın İsrail ile stratejik ortaklığını sürdürdüğünü söyledi.
27 Eylül 2025 Cumartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın İsrail ile stratejik ortaklığını sürdürdüğünü söyledi.

Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından silahlı çatışmaların en çok olduğu dönemden geçildiğini belirterek, "Eğer hemen harekete geçmezsek, derinleşen istikrarsızlık ve artan şiddet gibi vahim sonuçlar doğacak. Bu harekete geçme aciliyeti hiçbir yerde Gazze’den daha belirgin değil." dedi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ün ardından "kendini savunma" hakkından yana tavır sergilediğini savunan Miçotakis, şunları kaydetti: "Ancak aynı zamanda hiçbir askeri hedefin, binlerce çocuğun ölümüne, bir milyonun üzerinde Filistinlinin Gazze Şeridi’nden zorla uzaklaştırılmasına, Filistin halkının insani açıdan çektiği acılara bahane edilemeyeceğini açık bir şekilde ifade ettik. Yunanistan, İsrail ile stratejik ortaklığı sürdürüyor ancak bu, bizim açık ve samimi şekilde konuşmamıza engel değil. Bu tür bir davranışın devamı İsrail’in kendi çıkarlarına zarar getirecektir ve İsrail’in uluslararası desteği erozyona uğrayacaktır."

Miçotakis, İsrail’in Batı Şeria’daki eylemlerinin dönüşü olmayan bir durum oluşturduğunu dile getirerek, "En önemlisi gereksiz öldürmelere son verilmesi ve Gazze’ye geniş ölçekli, sürdürülebilir insani yardım sağlanması." diye konuştu. (AA)

Haberler


Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission

ABTTF’den tek taraflı müftü atamasına tepki

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Sadık Sadık’ın acılı günü

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Miraç Kandili mesajı