Anasayfa

01-10-2025
ABTTF: ’Türk okullarına yönelik keyfi engellere asla müsaade etmeyeceğiz’
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti üyelerinin okula girişlerinin engellenmesine sert tepki gösterdi.
1 Ekim 2025 Çarşamba

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti üyelerinin okula girişlerinin engellenmesine sert tepki gösterdi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Batı Trakya Türk toplumu Lozan Antlaşması uyarınca kendi okullarını kurma, yönetme ve denetleme hakkına sahiptir. Dolayısıyla öğrenci velilerimizin seçtiği İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti üyelerinin Yunan makamlarınca okul binasına girişlerine keyfi şekilde izin verilmemesi eğitim özerkliğimizin aleni ihlalidir.” dedi.

Habipoğlu açıklamasında, “Ülkemizin bu keyfi ve baskıcı uygulamalarla Türk okul sistemimizi ve eğitim özerkliğimizi tümüyle ortadan kaldırmayı amaçladığının çok iyi farkındayız ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Demokratik ve haklı mücadelesinde İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyetinin sonuna kadar yanındayız.” ifadelerini kullandı.



Haberler


Batı Trakya Türk Azınlık Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında

Her iki kişiden biri bu yaz tatil yapmıyor