Anasayfa

01-10-2025
ABTTF: ’Türk okullarına yönelik keyfi engellere asla müsaade etmeyeceğiz’
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti üyelerinin okula girişlerinin engellenmesine sert tepki gösterdi.
1 Ekim 2025 Çarşamba

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti üyelerinin okula girişlerinin engellenmesine sert tepki gösterdi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Batı Trakya Türk toplumu Lozan Antlaşması uyarınca kendi okullarını kurma, yönetme ve denetleme hakkına sahiptir. Dolayısıyla öğrenci velilerimizin seçtiği İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti üyelerinin Yunan makamlarınca okul binasına girişlerine keyfi şekilde izin verilmemesi eğitim özerkliğimizin aleni ihlalidir.” dedi.

Habipoğlu açıklamasında, “Ülkemizin bu keyfi ve baskıcı uygulamalarla Türk okul sistemimizi ve eğitim özerkliğimizi tümüyle ortadan kaldırmayı amaçladığının çok iyi farkındayız ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Demokratik ve haklı mücadelesinde İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyetinin sonuna kadar yanındayız.” ifadelerini kullandı.



Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi