Anasayfa

01-10-2025
Sumud Filosu’nun Yunan katılımcılarından AMNA’ya tepki
Küresel Sumud Filosu’nun Yunan katılımcıları, resmi Atina-Makedonya Haber Ajansının (AMNA) sessizliğini eleştirdi.
1 Ekim 2025 Çarşamba

Küresel Sumud Filosu’nun Yunan katılımcıları, resmi Atina-Makedonya Haber Ajansının (AMNA) sessizliğini eleştirdi.

Küresel Sumud Filosu’nun Yunanistan yapılanmasından yayımlanan açıklamada, "Aylar önce başlayan iletişim çabalarımıza rağmen, devlet ajansı ne hareketimizin amaçlarına ne de Yunan vatandaşlarının bu küresel dayanışma girişimindeki varlığına yer verdi. Yunan ekip, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak ve İsrail’in uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla oluşturulan uluslararası filonun parçası olmasına rağmen AMNA onları adeta görmezden geliyor." denildi.

Açıklamada, bu tutumun Yunan hükümetinin "İsrail’e koşulsuz bağlı" dış politikasının bir yansıması olduğu ifade edilerek, "Birleşmiş Milletlerin Gazze’deki saldırıları soykırım olarak tanıdığı bir dönemde, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in bu tanımı reddetmesi, Yunanistan’ın uluslararası toplumdan ne kadar koptuğunun göstergesidir." değerlendirmesi yapıldı.

Yunanistan’ın arama-kurtarma (SAR) sahasında filoya yönelik insansız hava aracı saldırılarını araştırmamasının da eleştirildiği açıklamada, "Bu sessizlik, uluslararası hukuku ihlal eden eylemler karşısında açık bir suça ortaklık anlamına geliyor." ifadesi kullanıldı. (AA)

FOTO: (AA) ARŞİV

Haberler


Mehmet İmamoğlu’nun ikinci kitabı tanıtıldı

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Atina’daki çiftçi mitingine katıldı

Şiddetli yağış ve fırtına uyarısı

İskeçe’de “Kitap ve Kadın” etkinliğine yoğun ilgi

Maria Karistianu’dan Miçotakis – Erdoğan görüşmesine sert eleştiri

Dendias: “Trakya’nın stratejik önemi büyük”

AB, son 10 yılda daha da yaşlandı

STK’lardan AB’ye uyarı: Yunanistan’da hukukun üstünlüğü geriliyor

İTB bayramda ‘Aile Gecesi’ne hazırlanıyor

Seçilmiş Müftülerden Yunanistan’ın “Dini Mekanlar” raporuna tepki

Çiftçiler Sintagma Meydanı’nda toplanıyor

Kosova’da ilk kez Türk Başbakan Yardımcısı