Anasayfa

04-10-2025
Atina’dan İsrailli bakanın tavrına tepki
Dışişleri Bakanlığının, İsrailli bakanın Küresel Sumud Filosu’ndaki aktivistlere yönelik tavrı nedeniyle Atina Büyükelçisi nezdinde sözlü ve yazılı girişimde bulunduğu bildirildi.
4 Ekim 2025 Cumartesi

Dışişleri Bakanlığının, İsrailli bakanın Küresel Sumud Filosu’ndaki aktivistlere yönelik tavrı nedeniyle Atina Büyükelçisi nezdinde sözlü ve yazılı girişimde bulunduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Tel Aviv Büyükelçiliği heyetinin, Küresel Sumud Filosu’nda yer alan 27 Yunanistan vatandaşını, İsrail tarafından tutuldukları merkezde ziyaret ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Yunan vatandaşlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis’in talimatıyla, İsrailli bakanın, Küresel Sumud Filosu’na katılan, aralarında bir Yunan Parlamentosu üyesinin de olduğu Yunan vatandaşlarına karşı kabul edilemez ve yakışıksız tavrına ilişkin yapılan sözlü girişimin yanı sıra az önce de İsrail’in Atina Büyükelçisi nezdinde yazılı girişimde bulunuldu. Bu girişimle İsrail tarafı, öngörülen prosedürleri hızla tamamlama ve vatandaşların haklarına saygı göstermeye çağrılmaktadır."

İSRAİLLİ BAKAN BEN - GVİR’İN TAVRI
Yasa dışı şekilde alıkonulan Küresel Sumud Filosu’ndaki aktivistlerin getirildiği Aşdod Limanı’na giden İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, provokasyona imza atarak aktivistleri "terör destekçisi" olmakla suçlamıştı.
Aktivistler, Ben-Gvir’in provokasyonuna "Özgür Filistin" sloganları atarak karşılık vermişti.

Provokasyonlarını sürdüren Ben-Gvir, aktivistlerin nakledildiği Ketziot Hapishanesine giderek, "Ketziot Hapishanesindeyiz, bu filo üyeleri terör destekçisi, şimdi de güvenlik hapishanesine konuluyorlar. Oyun bitti. Burada teröristlerle aynı koşullarda kalacaklar, mahkum tulumları giyecekler, tüm koşullar aynı olacak. Bunu vadetmiştim, şimdi de uyguluyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler, sosyal medyada yayımlanan videoya da yansımıştı.

Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için toplu şekilde yola çıkan en büyük filo olma özelliğini taşıyor. (AA)

Haberler


İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması